RIJEKA I SLAVEN PODIJELILI BODOVE NA RUJEVICI: / Tomić nije uspio prekinuti crni niz Riječana, Stipić uzeo vrijedan bod

Image

Franko Andrijašević pogodio je za Riječane, dok je zasluženi bod Koprivničanima donio Van Bruggen u 75. minuti

12.3.2021.
19:50
VOYO logo

Rijeka i Slaven Belupo odijeli su svatko po jedan bod s Rujevice u 25. kolu Prve HNL. Utakmica je završila rezultatom 1:1. Riječani su ovim remijem produžili agoniju na domaćem terenu, na kojem nisu u prvenstvu slavili već 125 dana. Na Rujevici je bez pobjede od 8. studenog i trijumfa protiv Lokomotive sa 1:0. Nakon toga Rijeka na svom travnjaku nije slavila u osam susreta upisavši tri poraza i pet remija.

Franko Andrijašević pogodio je za Riječane, dok je zasluženi bod Koprivničanima donio Van Bruggen u 75. minuti. Utakmica je igrala po jakoj kiši koja je dosta utjecala na teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je od samog početka bila u problemima. Nije njihova obrana izgledala dobro. Nevistić je morao u 12. minuti spašavati nakon greške obrane. Galešić je u 32. minuti morao čak spašavati s crte jedan pokušaj Slavena.

Zasluženi bod

No ipak je u 52. minuti povela Rijeka. Murić je ubacio s desne strane, a Franko Andrijašević skočio i glavom pogodio za vodstvo domaćina. Bio je to prvi pogodak Rijeke u HNL-u nakon 495 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaven je nastavio igrati dobro i stigla im je uskoro i nagrada. U 75. minuti pogodak je postigao Van Bruggen nakon odlične akcije Farmaceuta. Lulić je spustio dugu loptu i dao povratnu za braniča Slavena koji hladnokrvno zabija. Žalili su se Riječani sucu Pejinu, ali ni provjera VAR-a nije im pomogla da se ovaj pogodak poništi.

Rijeka je ovim bodom bar nakratko zasjela na 4. mjesto, ali Hajduk, koji je peti, ima dvije utakmice manje od njih. Slaven je uzeo vrijedan bod u borbi za ostanak u ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka - Slaven Belupo 1:1

Rijeka: Nevistić, Galešić, Capan, Štefulj, Tomečak, Lončar, Pavičić, Andrijašević, Menalo, Murić, Drmić.

Slaven Belupo: Filipović, Van Bruggen, Kim, Božić, Paracki, Glavčić, Lulić, Bosec, Goda, Knoll, Iličić

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kraj utakmice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' Mudražija je sjajno prošao i potegnuo s 18 metara, Filipović je odlično reagirao.

75' Izjednačuje Slaven Belupo, pogodak je postigao Van Bruggen nakon odlične akcije Farmaceuta. Lulić je spustio dugu loptu i dao povratnu za braniča Slavena koji hladnokrvno zabija. Žalili su se Riječani sucu Pejinu, ali ni provjera VAR-a nije im pomogla da se ovaj pogodak poništi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' Tomečak je probao pucati iskosa, ali prešla mu je lopta preko noge i otišla izvan okvira Filipovićevog gola.

66' Iličić opet u prilici, ali od svega samo korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' Stišće Slaven, dvije prilike stvorili su Koprivničani otkad je pao gol. Lulićev pokušaj obranio je Nevistić, a Knoll nije mogao glavom pogoditi okvir gola iz jako dobre situacije.

52' Vodi Rijeka 1:0. Murić je ubacio s desne strane, a Franko Andrijašević skočio i glavom pogodio za vodstvo domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela.

39' Murić je odlično prošao i zavrnuo u sredinu, Menalo je na kraju uspio pucati, ali udarac je usporio natopljen teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' Novi problemi za Rijeku, Iličić je izbio sam pred Nevistića i pucao, ali Galešić je sjajnom reakcijom izbio loptu s crte.

28' Sjajan udarac Lončara izvana, ali Filipović je bio spreman na to. Bio je ovo najopasniji pokušaj Rijeke na ovoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22' Novi pritisak Slavena. Nakon kornera Rijeka je krenula u kontru koju su gosti presjekli. Na kraju se otvorila dobra pozicija za Boseca čiji je udarac s 18 metara završio u bloku.

12' Rijeka je u problemima. Curi na sve strane u obrani, Najprije je Knoll došao do udarca, no obranio je Nevistić. Zatim je riječka obrana jedva očistila loptu nakon prodora i ubačaja Boseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8' Prvi pokušaj na utakmici djelo je Ivan Tomečaka koji je oprobao svoj udarac iz daljine. Neprecizno je to bilo, ali Rijeka od samog početka vrlo ofenzivna. Inače, igra se po jakoj kiši na Rujevici.

1' Počela je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Rijeke u petak dočekuju Slaven Belupo (Stadion HNK Rijeka, 18 sati) u utakmici 25. kola Prve HNL.

Za bijele to će biti utakmica puna izazova, riječki nogometaši nisu slavili na domaćem travnjaku u prvenstvu 125 dana, a čak 443 minute u ligi nisu postigli pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čeka nas jako teška utakmica, Rijeka dugo vremena nije pobijedila na domaćem terenu i moramo napraviti sve da uzmemo tri boda, rekao je uoči utakmice trener Rijeke Goran Tomić.

Susret je najavio trener naše momčadi Tomislav Stipić.

"Očekujemo intenzivnu utakmicu. Rijeka je poznata po tome da kada dođe na protivničku polovicu ima ogromnu kvalitetu. Nužno će biti za nas da održimo stabilnost, da budemo kompaktni i solidarni, da se pripremimo na red, rad i disciplinu i da iskoristimo naše šanse koje ćemo sigurno imati kao i u svakoj utakmici. Kolektiv, timski duh i red, rad i disciplina", rekao je Stipić pa zaključio:

"Želimo odigrati hrabro protiv jedne dobre ekipe kao što je Rijeka i vratiti naš stil igre po kojem smo bili prepoznatljivi i po kojem nas je bilo lijepo gledati. Definitivno želimo na Rujevici napraviti dobar rezultat jer smo, nažalost, došli u situaciju u kojoj protiv svakog protivnika moramo tražiti bodove. Naša ekipa je dobra i kvalitetna, ali iza nas je određena ‘crna rupa’ u kojoj nismo napravili onoliko koliko smo mogli. Dosta je utakmica pred nama i smatram da kvalitetnim timskim radom možemo napraviti puno dobrih stvari."

Utakmicu 25. kola Prve HNL između Rijeke i Slaven Belupa možete pratit uživo u tekstualnom prijenosu na portalu Net.hr.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo