Je li Mandžukić zaslužio ovu nepravdu?

Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) objavila je ovog utorka popis 23 nogometaša koji su i dalje u utrci za Zlatnu loptu, odnosno nagradu za najboljeg nogometaša svijeta u 2013. godini.

29.10.2013.
8:57
VOYO logo

Na skraćenom popisu nije se našlo ime Marija Mandžukića, hrvatskog napadača minhenskog Bayerna, koji je prvotno bio među 50 igrača koji su kandidirani za naslov najboljeg u 2013. godini. Većih iznenađenja nije bilo, tako da su se na popisu našle sve najveće zvijezde današnjeg nogometa.

No, iako je na popisu čak šest igrača Bayerna, među odabranima nije bilo mjesta za Mandžu. Dopisnika Reutersa je to neugodno iznenadilo, te je istaknuo da je upravo dolazak hrvatskog napadača napravio razliku i uvelike pomogao Bayernu da osvoji tri trofeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugog dana mjeseca prosinca FIFA će objaviti trojicu finalista, a pobjednik će biti proglašen na gala večeri u Zürichu 13. siječnja iduće godine.

Popis kandidata za Zlatnu loptu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gareth Bale, Edinson Cavani, Radamel Falcao, Eden Hazard, Zlatan Ibrahimović, Andreas Iniesta, Philipp Lahm, Robert Lewandowski, Manuel Neuer, Neymar, Mesut Özil, Andrea Pirlo, Franck Ribery, Arjen Robben, Bastian Schweinsteiger, Luis Suarez, Thiago Silva, Yaya Toure, Robin van Persie, Xavi, Thomas Müller, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo