FOTO: / Tužna vijest! Preminuo jedan od najvećih u povijesti nogometa

Legendarni argentinski nogometaš, bivši igrač i počasni predsjednik madridskog Reala, i jedan od najboljih nogometaša svih vremena Alfredo Di Stefano, preminuo je u 89.

7.7.2014.
18:11
VOYO logo

Ovo veliko nogometno srce ipak nije izdržalo! Di Stefano je samo dan nakon 88. pretrpio srčani udar na jednoj od madridskih ulica, u neposrednoj blizini stadiona Santiago Bernabeu, mjesta na kojem je ostvario brojne uspjehe i igrao najbolji nogomet u životu.

Djelatnici hitne pomoći koji su stigli na mjesto događaja ustanovili su da Di Stefano ne diše i da mu je srce prestalo kucati. Prevezli su ga u bolnicu i uspjeli ga vratiti u život, nakon čega je dva dana bio u stanju inducirane kome. Nažalost, nije izdržao. Di Stefano je gotovo cijelo desetljeće imao srčanih problema, a 2005. mu je ugrađena i premosnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvostruki osvajač Zlatne lopte (1957. i 1959. godine) preminuo je ovog ponedjeljka poslijepodne, svega nekoliko sati nakon što mu je u posjetu bio aktualni predsjednik Real Madrida Florentino Perez..

//www.youtube.com/embed/MXIjFkTyDBQ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karijeru ovog nogometnog genijalca zaista je teško staviti na papir. Čovjek je toliko toga osvojio i napravio u nogometu da bi popis uspjeha bio zaista predug. Ono po čemu ga se najviše pamti je da je Di Stefano nosio dres madridskog Reala od 1953. do 1964. godine, a ušao je u legendu jer je postigao više od 300 pogodaka. Sa Realom je bio pet puta prvak Europe i osam puta španjolski prvak. Tijekom reprezentativne karijere je nosio dresove Argentine i Španjolske. U dresu španjolske reprezentacije je u 31 nastupu postigao 23 pogotka. Za Argentinu je u šest nastupa zabio isto toliko puta.

Vijest o Di Stefanovoj smrti preplavila je sve svjetske medije, te je izazvala brojne reakcije nogometaša, nogometnih dužnosnika i svih koji su barem znali tko je bio legendarni Argentinac rođen u Buenos Airesu. Čitav nogometni svijet je u velikoj tugi jer nas je napustila osoba koja je ispisala stranice nogometne povijesti, koja je u svoje vrijeme bila idol mladih, čiju su igru svi smatrali posebnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Živio vječno Don Alfredo i hvala ti na svemu", napisao je napadač Real Madrida, aktualna devetka "kraljevskog kluba", Karim Benzema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo