VAŽNE OBAVIJESTI / Policija izdala posebno priopćenje uoči gostovanja Hajduka u Zagrebu

Image
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL/Ilustracija

Posebna regulacija prometa na području grada Zagreba, posebice oko stadiona

18.8.2023.
15:52
Sasa Miljevic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Uoči utakmice Hajduka i Rudeša, MUP je objavio priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Image
BRZONOGO KRILO /

Ikona engleskog nogometa objesila kopačke o klin

Image
BRZONOGO KRILO /

Ikona engleskog nogometa objesila kopačke o klin

"U nedjelju, 20. kolovoza 2023. godine s početkom u 18.50 sati u Zagrebu, na nogometnom stadionu Zagreb odigrava se nogometna utakmica 5. kola SuperSport HNL-a između NK Rudeš i HNK Hajduk. Utakmica je proglašena utakmicom srednjeg sigurnosnog rizika i sukladno tome policija će tijekom cijelog dana s dovoljnim brojem policijskih službenika poduzimati sve mjere sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira tijekom putovanja na utakmicu i povratka, kao i neometanog odigravanja nogometne utakmice, policija će poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, Zakonu o javnom okupljanju.

S obzirom na očekivani veliki interes gledatelja te očekivani dolazak većeg broja gostujućih navijača, pozivamo sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s uputama i preporukama koje navodimo u nastavku priopćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obavijest za posjetitelje/gledatelje

Ulazi u stadion bit će otvoreni od 17 sati, uz napomenu da će ulazi na istočnu tribinu za gostujuće navijače, u slučaju njihovog ranijeg dolaska biti spremni za otvaranje već od 16,30 sati, stoga pozivamo posjetitelje da na vrijeme krenu prema stadionu te da, ukoliko su u mogućnosti, koriste javni prijevoz radi izbjegavanja gužve. Imajte na umu posebnu regulaciju prometa koja će biti na snazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebna regulacija prometa na području grada Zagreba, posebice oko stadiona

Na dan odigravanja utakmice organizator će, u suradnji s policijskim službenicima te sukladno Prethodnoj suglasnosti Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, promet, civilnu zaštitu i sigurnost Grada Zagreba, kao i Rješenju Policijske uprave zagrebačke, uspostaviti posebnu regulaciju prometa na način da će od 6 do 23 sata biti onemogućeno parkiranja u Andrašecovoj ulici i Kranjčevićevoj ulici dok će od 15 do 23 sata iste ulice biti zatvorene u potpunosti za sav promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obavijest za gostujuće navijače

Ulazi u stadion za gostujuće navijače bit će spremni od 16,30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prihvat gostujućih navijača na NP Lučko i NP Zagreb-istok (za navijače sa područja Slavonije) predviđen je od 15,00 sati, a navijači koji stignu do 17,30 sati bit će pravovremeno prepraćeni do tzv. “sterilne zone“ stadiona Zagreb. Zbog pojačanog prometa nedjeljom, aktivnosti prihvata i okupljanja navijača provodit će se iza naplatnih kućica, kako bi se izbjeglo dodatno opterećenje protočnosti prometa izlaska s autoceste.

Parkiralište za gostujuće navijače organizator je osigurao na prostoru Andrašecove ulice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poštivanje Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima

Pozivamo posjetitelje i gledatelje da poštuju upute i pravila organizatora te upozorenja i naredbe policijskih službenika u prometu i na stadionu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo