TKO BI REKAO? / Pandorini dokumenti otkrili da je Pep Guardiola imao tajni račun. Evo za što ga je sve koristio

Image
Foto: Profimedia

Otkriveno je kako je Guardiola otvorio offshore račun u Andori

4.10.2021.
10:09
Profimedia
VOYO logo

Proteklog vikenda objavljeno je do sada najveće curenje tajnih dokumenata, takozvana afera "Pandora Papers", odnosno Pandorini dokumenti. U njima je objavljeno tajno bogatstvo brojnih svjetski poznatih dužnosnika i lidera, među kojima su i Vladimir Putin, Tony Blair, ali mogu se pronaći i imovine brojnih slavnih osoba iz svijeta sporta, estrade, zabave, a među njima je i Pep Guardiola, menadžer Manchester Cityja i prema mnogima najbolji nogometni trener svijeta.

Prema napisima La Sexte i El Paisa, otkriveno je kako je Guardiola otvorio offshore račun u Andori kako bi izbjegao plaćanje poreza u Španjolskoj. Španjolski mediji tvrde kako je andorska vlada 2012. godine, pod vodstvom Mariana Rajoyja, uvela porezne povlastice za bogate i time privukla brojne osobe iz svijeta nogometa da otvore račune u andorskim bankama, a to je, čini se, napravio i Pep Guardiola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Profimedia / Pep Guardiola

Za što mu je služio račun?

Guardiola je, pišu Španjolci, na taj račun primao novac koji je zaradio igrajući za Al-Ahly u Kataru, a mediji pišu kako je na računu zaprimio oko 500 tisuća eura na koje je platio svega 10 posto poreza.

Isto tako, Guardiola se pojavljuje kao predstavnik tvrtke naziva "Repox Investments", koju je koristio kako bi sakrio svoj identitet prilikom korištenja računa u andorskoj banci, a koristio ga je u vrijeme od 2007. do 2012. godine kad je bio prvo trener Barcelone B, a zatim i prve momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo