NISMO OČEKIVALI BAŠ OVAKVE REAKCIJE: / Pogledajte što su Francuzi napisali o Hrvatskoj nakon ždrijeba Lige nacija

Image
Foto: PIXSELL

Za razliku od Dalića, Francuzi nisu bili nimalo oduševljeni činjenicom da su izvukli Hrvate

3.3.2020.
21:01
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini 3 najjačeg razreda Lige nacija, a protivnici su joj Portugal, aktualni europski prvak i pobjednik prvog izdanja Lige nacija, svjetski prvak Francuska, te Švedska, odlučeno je u utorak na ždrijebu u Amsterdamu.

Francusku nikad nismo dobili, a poraza u finalu SP-a u Rusiji (2-4) još uvijek se sjećamo. Dobro se sjećamo i poraza u polufinalu SP-a 1998. (1-2), kada nam je sa dva gola presudio Lilian Thuram. Na Euru 2004. u natjecanju u skupini smo odigrali 2-2. Još tri puta susreli smo se u prijateljskim utakmicama i ubilježili jedan remi i dva poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko Dalić bio je zadovoljan nakon ždrijeba Lige nacija. "Znali smo da nas čekaju teški protivnici i tko god da je došao bio bi jak. Igrat ćemo sa svjetskim i europskim prvakom. Dobili smo vjerojatno najjaču moguću skupinu, ali to je ono što želimo, jake i atraktivne utakmice. Navijači će moći uživati, imat će što gledati. Važno je za Hrvatsku da smo opet u vrhu, da igramo najjače utakmice, atraktivni smo i svi nas hoće gledati", izjavio je Dalić nakon ždrijeba.

Image
DALIĆ IZNENADIO IZJAVAMA NAKON TEŠKOG ŽDRIJEBA LIGE NACIJA: /

Ostaje li izbornik Hrvatske? 'Vidjet ćemo kako dalje'

Image
DALIĆ IZNENADIO IZJAVAMA NAKON TEŠKOG ŽDRIJEBA LIGE NACIJA: /

Ostaje li izbornik Hrvatske? 'Vidjet ćemo kako dalje'

Image

Croatia's coach Zlatko Dalic watches from the touchline during the Euro 2020 football qualification match between Wales and Croatia at Cardiff City Stadium, Cardiff on October 13, 2019., Image: 476526139, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: GEOFF CADDICK / AFP / Profimedia

Reakcije Francuza

No, za razliku od Dalića, Francuzi nisu bili nimalo oduševljeni činjenicom da su izvukli Hrvate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Francuska će igrati protiv Portugala, s kojim se susreće u skupini Eura, i Hrvatske koju je sa 4:2 pobijedila u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji", piše L'Equipe.

"Težak ždrijeb za Francusku, u skupini s europskim prvakom Portugalom i finalistom SP-a Hrvatskom", navodi agencija AFP. "Vrlo teška skupina u kojoj nas čekaju europski prvaci i pobjednici Europske lige Portugalci i viceprvaci svijeta Hrvati", piše Ouest France.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Francuska je u skupini s Portugalom, s kojim je i u skupini Eura, Švedskom i Hrvatskom s kojom će ponoviti finale Svjetskog prvenstva 2018. godine", piše na portalu Le Figaro.

"Težak ždrijeb za Francusku, u skupini s europskim prvakom Portugalom i finalistom SP-a Hrvatskom", navodi agencija AFP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo