Nekada je bio nogometni heroj nacije, danas radi kao automehaničar

Bivši slovenski nogometaš Mladen Rudonja, čovjek koji je svojim golom u kvalifikacijama 2002. godine odveo Sloveniju na SP u Koreju i Japan, danas radi kao mehaničar.

18.2.2015.
20:03
VOYO logo

Nekada su ga Slovenci slavili, danas radi kao automehaničar. Ne, ne želimo omalovažavati ovo zanimanje, nego interesantno je u ovoj cijeloj priči oko Mladena Rudonje što Turbo Rudi, kako su ga navijači nekad zvali, danas ima vrlo malo veze s nogometom. A prije 14 godina je bio heroj u domovini. Njegovim golom Slovenija je izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji.

Naši susjedi su u dodatnim kvalifikacijama za SP 2002. igrali protiv Rumunjske, reprezentacije koja je četiri godine ranije na SP-u Francuskoj, u osmini finala ispala od Hrvatske golom iz jedanaesterca Davora Šukera, koji je tad mjerio puls prije izvođenja udarca. U Ljubljani je bilo 2-1 za Slovence.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U uzvratu je završilo 1:1, a Rudonja je pogodio za vodstvo Slovenaca. Rudonjin pogodak je bio dovoljan za Aziju. Nakon gola, Rudonja je bio heroj svoje nacije. To je bio ujedno i njegov jedini pogodak l za Sloveniju u 53 nastupa. Nakon završetka nogometne karijere, 44 - godišnji Rudonja pokušao je raditi kao menadžer, ali to nije išlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije toga, prijavio se za posao automehaničara, i dobio ga. Tako je Rudonja radit u komunalnom poduzeću u Koperu. Posao će mu biti održavanje automobila za plaću od 800 eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo