TKO VISOKO LETI... / Mediji u Srbiji tuguju nakon očajne europske sezone: 'Plači, srpski nogometu!; Zaista, tragedija!'

Image
Foto: Pixsell

Od Srbije su lošiji samo klubovi iz Estonije Gibraltara, San Marina, Lihtenštajna, Walesa, Sjeverne Irske, Litve, Gruzije i Crne Gora

15.12.2023.
10:36
Pixsell
VOYO logo

Srpski mediji raspisali su se o (ne)uspjehu tamošnjih klubova u Europi ove sezone. Iako su imali čak pet klubova u natjecanjima, a Crvena zvezda je bila izravno u Ligi prvaka, na kraju su na katastrofalnom omjeru od samo jedne pobjede u 28 utakmica.

Image
SUKOB S POLICIJOM /

Navijači potencijalnog idućeg protivnika Dinama napravili kaos: Uhićeno ih čak 140 nakon nereda u metrou

Image
SUKOB S POLICIJOM /

Navijači potencijalnog idućeg protivnika Dinama napravili kaos: Uhićeno ih čak 140 nakon nereda u metrou

Tu jednu pobjedu je upisao Partizan kada je svladao azerbajdžanski Sabah, ali i to je uspio tek nakon penala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim te pobjede, srpski klubovi samo još dva puta nisu izgubili odnosno upisali su remije.

‘‘Dakle, 28 utakmica, jedna pobjeda, dva remija i 25 poraza što nas je na UEFA listi koeficijenata s 11. gurnulo na 19. poziciju! Veći pad od Srbije na ovoj listi doživjeli su samo Rusija i Bjelorusija, a, podsjećamo, ruski klubovi nisu ni igrali u Europi zbog sankcija. Zaista, tragedija!‘‘, piše Kurir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se gledaju bodovi osvojeni ove sezone, od Srbije su lošiji samo klubovi iz Estonije Gibraltara, San Marina, Lihtenštajna, Walesa, Sjeverne Irske, Litve, Gruzije i Crne Gora. Od ukupno 54 države, oni su zauzeli tek 45. mjesto.

‘‘Kada se sve zbroji i oduzme, srpski nogomet je doživio veliki udarac i trebat će dosta vremena i puno dobrih rezultata kako bi se sve vratilo na staro‘‘, zaključuje autor teksta u Kuriru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jad i čemer koji smo doživjeli od naših klubova u Europi'

Blic u komentaru pod naslovom "Plači, srpski nogometu!" o ovome piše: "Proklinjat ćemo dan kad smo poželjeli imati čak pet predstavnika u europskim natjecanjima. To, ipak, u ovom trenutku nije za nas. Mi smo neka druga dimenzija,a to je jad i čemer koji smo doživjeli od naših klubova u Europi", piše najčitaniji srpski list i nabraja:

"Crvena zvezda kao prvak Srbije nije doživjela da bude mreža za punjenje u Ligi prvaka, ali je ipak završila kao posljednja sa samo jednim osvojenim bodom, a to je najgori rezultat u elitnom natjecanju ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TSC Bačka Topola je do zadnjeg kola mogla sanjati proljeće u Europi, ali je doživjela šamarčinu otrježnjenja od ludih snova kada je Olympiakos pokazao što znači kvaliteta.

Čukarički je zaredao dvije nule i jednu šesticu dovoljnu za "krumpir" u bodovima. I na sve to pretrpio je teške poraze visokim rezultatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partizan je jedini pobijedio u Europi, ali u kvalifikacijama kada je Sabah pao u Beogradu, poslije penala. Poslije toga se dogodila katastrofa protiv Nordsjaellanda zbog koje još uvijek bride obrazi.

Vojvodina nas nije puno ni mučila jer oni kao da nisu ni željeli igrati Europu, a ispali su odmah od APOEL-a."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu, 16. prosinca, očekuje nas spektakularna borilačka večer koju možete pratiti UŽIVO na VOYO platformi. U 19 sati počinje prijenos priredbe najveće regionalne borilačke organizacije - FNC 14 iz Sarajeva, a sat vremena kasnije počinje event vodeće europske MMA organizacije - KSW 89 u poljskom gradu Gliwice.

HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo