IZVANREDNO OBRAĆANJE / Mamić progovorio o navodnom atentatu na Cvitana i svom odnosu s predsjednicom!

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Na mene je otvoren lov kao ni na jednu divlju životinju, uključujući divlje svinje', tvrdi prvi dopredsjednik HNS-a i bivši čelnik Dinama

21.7.2016.
11:39
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Čelnik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i bivši izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić je održao konferenciju za novinare na kojoj je odbacio medijske napise da je naručio ubojstvo glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, što je prijepodne izjavio i u sjedištu Uskoka.

Mamić je u četvrtak u sjedištu Uskoka dao izjavu da ne stoji iza prijetnji Cvitanu, a Državno odvjetništvo nije željelo komentirati Mamićev dolazak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić je održao gotovo 50-minutni monolog, a mi vam donosimo najvažnije izjave.

"Dobro ste upoznati što se oko mene posljednjih nekoliko godina događa. U zadnje tri godine moji su istupi svedeni na minimum, što je čudno za mene. Istupao sam u društvu odvjetnika jer nisam u poziciji da govorim o postupcima koji se provode. S druge strane, o meni svi sve mogu pričati. Za sve ono za što me se istražuje - nisam kriv! Nisam oštetio Dinamo. A to ću i dokazati u sudskom postupku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono zbog čega smo ovdje je jedna stvar koju ne znam kako opisati. Ne znam u što sam se pretvorio i ja, i vi, i društvo, ako mi već nekoliko dana čitamo kako se sprema atentat na glavnog državnog odvjetnika. Mi nismo normalno društvo. Nemoguće je da se to dogodilo. Da se čovjeku prijeti, a da osoba na koju se najviše sumnja, a to sam ja, slobodno šeće svijetom. Ako sam ja označen kao mogući atentator na Cvitana, i to novine uredno pišu bez da piše moje ime, meni se sledila krv u žilama. Odlučio sam da ujutro odem u USKOK i da razgovaram s gospodinom Cvitanom i da raščistimo o čemu se tu radi. Došao sam tamo, dao osobnu i tražio prijem kod Cvitana. Ostavio sam broj svog odvjetnika i rekao neka nazove i da ću se odazvati. Potom sam zatražio da me ispitaju i da im kažem što imam. Saslušan sam, dao sam pisani iskaz i inzistirao sam da me se podvrgne testu na detektoru laži".

"Znate o čemu se radi? U pritvoru sam upoznao zatvorenika srpske nacionalnosti. Zbližili smo se, a kasnije sam upoznao njegovu suprugu i sina. I sad je netko stvorio konstrukciju da pletem mrežu sa zatvorenikom iz Remetinca i planiram ubojstvo glavnog državnog odvjetnika. To nije normalno! Nemojte to podržavati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam prijatelj sa svakim predsjednikom Županijskog suda u Hrvatskoj! Koja je razlika između mene i pape Franje? Gospodo, pa ja nikad nisam osuđen, ja sam moralno i čestito živio".

"Na mene je otvoren lov kao ni na jednu divlju životinju, uključujući divlje svinje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu a da se ne osvrnem na još nešto. Svaki put kad se približavaju izbori - zovu jocker Mamić".

"Mi smo najbolji ljudi, ali brate što su nam napravili političari!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upoznao sam gospođu predsjednicu u Bruxellesu u jednom restoranu uoči utakmice Hrvatska - Belgija. U društvu Grabar-Kitarović, Čičak i ja smo joj rekli vi ste moja heroina, bit ćete naša predsjednica. I gle čuda, gospođa je postala predsjednica. Sjetili smo se tog razgovora i ja sam bio donator s dvije sitne donacije. Zašto joj ne bih donirao? Pa to radi cijeli svijet. Iz zahvalnosti su ljudi oko nje htjeli organizirati večeru zahvalnosti. I poslije toga se nismo više sreli. Pa tko ima pravo pričati i pisati o onim bljuvotinama, o odnosu sa mnom. Žao mi je te dame i njezine obitelji zbog toga".

"Karamarko je bio prijetnja svima koji su bili protiv Hrvatska!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Progoni me sustav. Sustav koji su uspostavili Milanović, Ostojić i ostali".

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo