NEŠTO SE DOGAĐA / Kako je ovo moguće? Ruski klub izbačen iz Europe, ali reprezentacija može na SP! Novinari upozorili na zanimljivu situaciju

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Susret se trebao igrati 24. ožujke u Rusiji, a pobjednik bi igrao za plasman u Katar protiv boljeg iz ogleda Švedske i Češke

7.3.2022.
15:03
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Premda se činilo kako, zbog rata i invazije na Ukrajinu, ruski klubovi više neće moći igrati europska natjecanja, niti se natjecati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru, kao niti nastupati tamo ako ih prođu, sada ispada kako to i nije u potpunosti točno.

Poljski su novinari primijetili da službenim stranicama FIFA-e stoji kako meč kvalifikacija između Poljske i Rusije nije otkazan, niti je Poljacima upisana pobjeda, već da je meč samo odgođen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret se trebao igrati 24. ožujke u Rusiji, a pobjednik bi igrao za plasman u Katar protiv boljeg iz ogleda Švedske i Češke. FIFA je prošli tjedan u priopćenju poručila kako sve klubove i reprezentacije Rusije suspendira do daljnjega, ali nigdje nije određeno da ih se iz natjecanja i izbacuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak mogu u Katar?

Novinar Przemek Langier s portala Goal.pl otkriva kako to vjerojatno znači da FIFA čeka rasplet situacije u Ukrajini i da Rusima onda skinu suspenziju i prebace kvalifikacijski ogled za lipanj, kada je termin za Ligu nacija i kada se utakmica može ugurati.

"FIFA-i se ne žuri izbaciti agresore na Ukrajinu, za sada su i dalje samo suspendirani. Poljaci čekaju reakciju FIFA-e zbog njihovog ogleda s Rusijom. Neki moji kolege i dalje tvrde da će Poljska automatski proći u finale, bez borbe s Rusijom, ali moj je dojam da FIFA čekanjem želi izbjeći situaciju u kojoj bi izbacila Rusiju", napisao je Langier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, novinar je istaknuo da se utakmica Leipziga i Spartaka iz Moskve u Europa ligi morala otkazati jer Europa liga i UEFA ne barataju zamjenskim terminima i kako se ta utakmica morala otkazati i pobjeda upisati Nijemcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo