U ŠTO LI SE TO UPUSTIO / Je li Kovač svjestan kakav će klub preuzeti? Nijemci otkrili kakav kaos čeka našeg Niku: 'Dobrodošao na bauštelu'

Image
Foto: Profimedia

Wolfsburg će biti Kovačev treći njemački klub, a prethodno je radio u Eintrachtu iz Frankfurta, te Bayernu

20.5.2022.
15:24
Profimedia
VOYO logo

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač novi je trener njemačkog bundesligaša Wolfsburga, objavili su to gotovo svi relevantni njemački mediji. U klubu za sada šute, no mediji uvjeravaju kako je sve gotovo i Kovač bi na klupi "Vukova" trebao naslijediti Floriana Kohfelda koji je dan nakon završetka sezone sporazumno napustio klub.

Wolfsburg je zaključio sezonu na skromnom 12. mjestu, daleko od željenog plasmana u neki od europskih kupova. U klubu se nadaju kako bi ih upravo Kovač mogao vratiti u gornji dom Bundeslige. Posljednji posao 50-godišnji Niko Kovač je imao u Monacu, a Kneževinu je napustio početkom godine kada je dobio otkaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wolfsburg će biti Kovačev treći njemački klub, a prethodno je radio u Eintrachtu iz Frankfurta, te Bayernu. Na klupi Eintrachta je osvojio njemački Kup, dok je s Bayernom osvojio prvenstvo, Kup i Superkup.

Image
Foto: Profimedia

Cilj je vrlo visok

Ipak, Wolfsburg bi, odmah iza Eintrachta, trebao biti najizazovniji posao za Kovača, barem ako je vjerovati Bildu. Njemački je medij objavio što točno čeka Kovača u Wolfsburgu i moramo priznati da će bivši izbornik pred sobom imati vrlo zahtjevne zadatke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač je navodno potpisao ugovor s Wolfsburgom do 2025. godine, a Bild je objavio članak s naslovom: "Gospodine Kovač, dobro došli na svoje gradilište".

Pripreme kluba počinju 20. lipnja i braća Kovača tada moraju imati potpuno spreman plan za sljedeću sezonu. A ciljevi su već postavljeni. Direktor za nogomet Jorg Schmadtke i sportski direktor Marcel Schäfer odredili su da se klub mora vratiti u vrh njemačkog nogometa i borbu za najelitnija europska natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Specifični zadaci

No, zadaci koje će Kovač morati izvršiti, prema tvrdnjama Bilda, veoma su specifični.

Prvo, fizička priprema. Već mjesecima, kažu Nijemci, Wolfsburg izgleda umorno, što sugerira i krajnji rezultat na ljestvici. U posljednjem kolu direktor Schmadtke jasno je rekao da je problem sa spremnosti igrača već dugo prisutan u klubu. Kovač će prije svega morati dovesti u red fizičku spremu kod igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, otpuštanje balasta. Bild piše da će Kovač morati postaviti hijerarhiju u klubu, odnosno da će neki igrači morati na klupu, neki otići, a neki će završiti na tribinama.

Dalje spominju problem s igrom. U vrijeme kada ih je vodio Oliver Glasner, aktualni trener Eintrachta, Wolfsburg je igrao jednako dobro kao i danas Frankfurt, agresivno, uz jak tempo i presing i brzu tranziciju. Kasnije je Mark van Bommel pokušao igrati pozicijski nogomet, a očekuje se da će Kovač vratiti igru na staru, kao kada je tu bio Glasner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na kraju, atmosfera u klubu. Bivši trener Kohfeldt morao je otići jer se nije slagao s vodstvom kluba, a Bild sugerira Kovaču da se ne sukobljava previše s upravom i da samo pogleda kako su završili njegovi prethodnici poput Brune Labbadije, Olivera Glasnera, i Marka van Bommela.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo