Gradonačelnik napao Šukera: 'Želimo da jasno kaže da neće u Split'

Predsjednik HNS-a Davor Šuker samoinicijativno je odlučio da će se kamp Vatrenih graditi na zagrebačkim Sveticama, odmah pored maksimirskog stadiona. Odgovor iz Splita nije trebalo dugo čekati.

9.1.2014.
13:53
VOYO logo

"Izjava Šukera da će Zagreb biti naš nogometni centar je zaista nekorektna, HNS nije zagrebački nogometni savez. Ne dirajući se u grad Zagreb, HNS bi trebao razmišljati o Hrvatskoj, a ne o jednom gradu. Prethodno su imali saznanja da su ministar Jovanović i Vlada skloniji da to ide u Split, jer drže, kao i ja, da je Split primjereniji na nekoliko načina", izjavio je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i dodao:

"Split je poznat kao sportski grad, ima bolju klimu i stadion koji traži manje iznose za uređenje. Mi s 10 milijuna eura možemo potpuno obnoviti Poljud i okolinu. Prema tome, izjava Šukera i HNS-a eksplicitno govoreći o Zagrebu je potpuno nekorektna. Valjda je Šuker zaboravio da je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. Uputit ću dopis resornom ministarstvu i zatražiti pomoć, a onda ćemo se i mi kandidirati. Želimo da HNS jasno kaže da neće u Split."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim da ponovi da je protiv kandidature Splita, to će značiti i da je protiv grada Splita. Smeta mi što nema razgovora. A nemaju podršku Vlade. Ministar i ja smo zajedno rekli da je Split bolji izbor, Vlada također. Mogli smo barem sjesti i razgovarati da vidimo kako razmišljamo", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo