Ivkoviću dali pa uzeli nagradu, a ovo je njegov komentar: 'Ha-ha-ha-ha!

Trener Lokomotive Tomislav Ivković odbio je primiti nagradu 'Tomislav Ivić' za najboljeg trenera godine, a ubrzo mu je stigao protuodgovor iz Splita.

25.10.2013.
19:28
VOYO logo

Revoltiran atmosferom koja se stvara oko suđenja uoči subotnjeg derbija s Hajdukom na Poljudu, Tomislav Ivković je odbio primiti nagradu 'Tomislav Ivić' za najboljeg trenera godine. Izazvalo je to brzu reakciju iz Splita, a priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Hrvatski zbor sportskih novinara - sekcija Split oduzima treneru Lokomotive Tomislavu Ivkoviću oduzima se nagrada "Trofej Tomislav Ivić", zbog neprimjerenog ponašanja kojim je prekršio Propozicije natječaja, a u kojima stoji kako je uz rezultat i odgoj mladih nogometaša, u izboru za najboljeg hrvatskog trenera, visoko istaknut kriterij primjerenog ponašanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojim izjavama Tomislav Ivković je pokazao nedostatak poštovanja prema liku i djelu pok. Tomislava Ivića, a obezvrijedio je i sve one koji su mu dali svoj glas, videći u njemu trenera dostojnog nagrade (Marin Brbić, Stanko Poklepović, Damir Vrbanović, župan Zlatko Ževrnja....).

Oduzimanjem nagrade Tomislavu Ivkoviću, ista se za sezonu 2012./'13. neće dodijeliti, a po završetku tekuće sezone bit će objavljene nominacije za 2013./'14. Vjerujemo kako će kandidat koji bude izabran, biti dostojan nagrade "Trofej Tomislav Ivić", utemeljene u čast najvećeg hrvatskog trenera svih vremena", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nazvali smo Ivkovića koji se umjesto komentara dobro nasmijao kada smo mu ukratko prenijeli obrazloženje odluke.

"Ha-ha-ha-ha. Napiši da je to doslovno moj komentar. Sve sam već objasnio tako da ne želim ništa dodatno govoriti, ali ovo me je stvarno nasmijalo", izjavio je trener Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Ivković je odbijanje nagrade, koju je trebao primiti prije subotnjeg derbija Hajduka i Lokomotive, objasnio ovim riječima.

''Ako toliko pričaju da smo mi privilegirani, ja sam rekao da sve svoje titule koje sam uzeo ne priznajem niti jednu. Stoga u subotu neću primiti nagradu Tomislava Ivića jer smatram da to nije osvojeno na pravedan način. Jer ako smo privilegirani, trebao bih imati deset bodova manje. Pa neka daju onome tko nije privilegiran''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo