HAJDUK OKUPIO EUROPSKU NOGOMETNU ELITU U SPLITU: / 'Čast nam je da možemo učiti od Hajduka'

Image
Foto: PIXSELL

Split je ugostio 21. Glavnu skupštinu ECA-e na kojoj je sudjelovalo puno europskih čelnika

11.9.2018.
16:35
PIXSELL
VOYO logo

Hajdukova delegacija sudjeluje na 21. Glavnoj skupštini ECA-e (Europske klupskog saveza) koja se održava u hotelu La Meridien Lav u Splitu. U sklopu skupštine u Splitu je okupljen veliki broj najviših dužnosnika velikih europskih klubova poput Juventusa, Schalkea, Ajaxa i Real Madrida.

Na skupštini je, između ostaloga, dano zeleno svjetlo za formiranje novog, trećeg, Uefinog kontinentalnog natjecanja, uz Ligu prvaka i Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čekajući odobrenje izvršnog odbora UEFA-e dali smo zeleno svjetlo za uvođenje trećeg europskog natjecanja kojim bi se ukupni broj klubova koji sudjeluju u grupnim fazama natjecanja povećao na brojku od 96 počevši od sezone 2021/22.”", rekao je Andrea Agnelli, predsjednik talijanskog prvaka Juventusa i čelnog čovjeka ECA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Schalke se nada učiti od Hajduka'

"Imali smo priliku čuti dosta praktičnih metoda o igračkom stilu i načinima na koji se oni prenose na trenažni proces u Hajduku, a riječ je o vrlo progresivnom pristupu utemeljenom na praktičnim primjenama na terenu. Mi u Schalkeu se uvijek nadamo učiti od drugih, posebno od klubova poput Hajduka koji imaju dugu tradiciju omladinske škole. Danas smo na Poljudu naučili puno toga zbog čega iskazujem posebnu zahvalu ljudima koji su to prezentirali", rekao je Bodo Menze, direktor međunarodnih odnosa Schalkea, po prenošenju službene Hajdukove stranice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Split su ovom prilikom stigli predsjednik Juventusa Andrea Agnelli, glavni direktor Ajaxa Edwin van der Sar, vlasnik Napolija Aurelio de Laurentiis, predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi, predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas, potpredsjednik Real Madrida Pedro López Jiménez, direktor Real Madrida Emilio Butragueño, predsjednik Legije Dariusz Mioduski, predsjednik uprave Benfice Domingos Soares de Oliveira… UEFA-u je predstavljao direktor natjecanja Giorgio Marchetti dok je u ime FIFA-e na skupštini bio šef sudaca Massimo Busacca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo