JEZIVIJU STVAR NISMO VIDJELI OVIH DANA: / Navijači prije 16 godina predvidjeli koronavirus, pogledajte im transparent

Image
Foto: Profimedia

Koronavirus je u potpunosti slomio talijanski sport, a u međuvremenu je isplivala i pomalo jeziva fotografija stara čak 16 godina

10.3.2020.
8:28
Profimedia
VOYO logo

Nakon što je talijanski premijer Giuseppe Conte cijelu zemlju proglasio "zaštićenom zonom", u Italiji su prekinuta i sva sportska natjecanja najmanje do 3. travnja. "Više nema vremena za gubljenje. Podaci nam govore da bilježimo veliki rast slučajeva zaraze, hospitaliziranih na intenzivnoj njezi i nažalost umrlih. Moramo promijeniti navike i to sada", upozorio je talijanski premijer.

U posljednjih 24 sata zabilježeno je još 97 smrtnih slučajeva, a ukupan broj žrtava sada iznosi 463, dok su još 733 osobe na intenzivnoj njezi. Uključujući one koji su se oporavili, ukupni pozitivni testovi na koronavirus u Italiji dosegli su 9172 osobe. "Uveli smo i strože mjere za sportske događaje. Serie A i svi sportski turniri općenito su suspendirani. To moraju prihvatiti svi navijači. Nema razloga da se ta natjecanja nastave", poručio je Conte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

ESCLUSIVA MILAN - 08 marzo 2020 - Milano (Italia) Sport Calcio A.C. Milan- Stagione 2019-2020 - Serie A Milan vs Genoa Nella foto: line up

EXCLUSIVE MILAN - March 08 , 2020 Milan ( Italy ) Sport Soccer A.C. Milan- Season 2019-2020 - Serie A Milan vs Genoa In the pic: line up, Image: 504626006, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Spada / LaPresse / Profimedia

Otkazuju se natjecanja

Ranije je bilo predviđeno da škole i fakulteti ostanu zatvoreni do 15. ožujka, što je sada produljeno do 3. travnja. Ostaje za vidjeti kako će to utjecati na Ligu prvaka i Europsku ligu u kojima se natječu četiri talijanska kluba. Napoli i Atalanta nalaze se u Ligi prvaka, dok Roma i Inter nastupaju u Europskoj ligi.

Još je prošlog tjedna objavljeno kako će u utorak Valencia i Atalanta svoj uzvratni dvoboj osmine finala Lige pvaka igrati na praznom stadionu, a bez gledatelja će se igrati i prve utakmice osmine finala Europske lige Inter - Getafe, te Sevilla - Roma. Uzvratni susret osmine finala Lige prvaka između Barcelone i Napolija je 18. ožujka na Camp Nouu, no za sada nema informacija hoće li se i taj susret igrati pred praznim tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zaraženi Coronom'

Uglavnom, koronavirus je u potpunosti slomio talijanski sport, a u međuvremenu je isplivala i pomalo jeziva fotografija stara čak 16 godina. Na prvi pogled ispada kako su navijači talijanskog trećeligaša Catanzara predvidjeli opasan virus i to neobičnim transparentom. U sezoni 2003./04., bili su u trećem razredu talijanskog nogometa i borili se za ulazak u Serie B, a prvo ime kluba bio je Giorgio Corona.

Iskusni Corona tada je zabio 19 golova u 33 utakmice, a navijači su mu odali počast transparentom na kojem je pisalo "Infetti da Corona virus", odnosno, "Zaraženi Corona virusom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo