kraj nogometa kakvog znamo? / FIFA najavila niz novih pravila: Raspucavanje jedanaesteraca kakvo znamo odlazi u povijest

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Sve promjene trebale bi biti usvojene u ožujku 2019. godine, a dotad će biti na razmatranju

19.12.2018.
10:22
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

FIFA je u posljednje vrijeme promijenila niz dugogodišnjih pravila u nogometu, a sudeći prema najnovijim informacijama, taj će se trend i nastaviti. 

Prema inicijalnim sastancima održanima u FIFA-i s ciljem uvođenja promjena i unaprijeđenja nogometne igre, čini se kako će najveća promjena biti ukidanje bizarnog pravila prema kojem protivnički igrač u 16-ercu ne smije presjeći ispucavanja vratara prilikom gol-auta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo pravilo će i dalje braniti igračima da uđu u šesnaesterac prije nego vratar ispuca loptu, ali čim je golman dotakne, fudbaleri će po novom pravilu smjeti ući u 16 metara i presjeći dodavanje.

Osim toga, očekuje se i uvođenje pravila prilikom izmjena, tj. da nogometaš ne mora izaći iz igre kod aut linije na centru, već negdje bliže kako bi se spriječilo odugovlačenje i što prije nastavilo s igrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedno pravilo je ono koje bi dodatno zaoštrilo suspenzije, a prema kojem igrač koji u nekoj utakmici dobije crveni karton, ni pod kojim uvjetima ne smije nastupiti u sljedećoj utakmici, bilo da se radi o prvenstvu, kupu ili međunarodnom natjecanju. 

Sve promjene trebale bi biti usvojene u ožujku 2019. godine, a predložena su i još neka pravila, između ostalih i žuti i crveni kartoni za trenere, izvođenje jedanaesteraca po AB-BA-AB-BA-AB sistemu, živog zida koji smiju sačinjavati samo igrači momčadi koja se brani od slobodnog udarca itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo