DINAMO RADI ZA HRVATSKU: / Hoćemo li dogodine imati dva kluba u Ligi prvaka?

Image
Foto: AFP

Dinamo si je pobjedom nad Arsenalom u 1. kolu Lige prvaka (2:1) osigurao prostor u svim europskim medijima, ali je napravio veliku stvar i za hrvatski nogomet u cjelini.

17.9.2015.
13:23
AFP
VOYO logo

Hrvatska se, naime, poslije pobjede Modrih još malo približila željenom 15. mjestu na UEFA-inoj ljestvici koeficijenata koja donosi dva predstavnika u Ligi prvaka. Trenutno smo na 16. mjestu, a dobra je vijest da je ispred nas Rumunjska koja više nema klubova u Europi.

Rumunji bod i pol ispred

Dinamo je Hrvatskoj donio četiri boda za sam plasman u grupnu fazu Lige prvaka, a pobjeda protiv Arsenala vrijedi još dva boda. Bodovi se dijele s brojem predstavnika koje je svaka zemlja imala u Europi ove sezone, dakle u našem slučaju s četiri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rumunji zasad imaju malo više od bod i pol prednosti pred Hrvatskom (1.508), tako da računica govori da bi Dinamu trebale još tri pobjede i remi u skupini F ili dvije pobjede i tri neodlučena ishoda. Ne zvuči baš realno, ali postoji i opcija po kojoj bi Dinamo za prolazak skupine dobio pet bonus bodova (podijeljenih s četiri), a do nokaut-faze se u teoriji može i s dvije pobjede i jednim remijem u grupnoj fazi (lani je tako prošao Basel).

Image
Foto: Screenshot

U svakom slučaju, puno je kombinacija i još je daleko kraj natjecanja po skupinama, tako da ćemo još neko vrijeme morati pričekati na odgovor hoće li Hrvatska iduće sezone imati dva predstavnika u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo