PREKLINJU ZA PREKID SANKCIJA / Chelsea je na koljenima i prijeti im ekspresni bankrot. Zna se točno za koliko će dana ostati bez novca

Image
Foto: Profimedia

Chelsea trenutno troši oko 28 milijuna funti mjesečno na plaće svojih zvijezda

11.3.2022.
14:22
Profimedia
VOYO logo

Britanska vlada je, kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu, objavila nove sankcije protiv sedam ruskih oligarha, među kojima je i Roman Abramovič, vlasnik prvoligaša Chelseaja čija je prodaja na čekanju.

"Ograničenja zamrzavanja imovine također se primjenjuju na sve subjekte u vlasništvu ili pod kontrolom Romana Abramoviča. To znači da nogometni klub Chelsea također podliježe zamrzavanju imovine pod financijskim sankcijama Ujedinjenog Kraljevstva", navodi se u priopćenju vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlazak kompanije Three očito je samo početak domino efekta kada je u pitanju aktualni pobjednik Lige prvaka i pobjednik klupskog SP-a. Istu reakciju, tj. odlazak od Chelseaja, najavio je i Hyundai.

Isto tako, Chelseaju je izrečen čitav niz sankcija. Abramoviču je zabranjeno poslovanje s pojedincima i tvrtkama unutar UK-a i ima zabranu putovanja. Isto tako, trenutno ne smije prodati klub, a ne smije zaraditi niti jednu funtu od prodaje ulaznica, dresova i ostalih klupskih proizvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanci tvrde da je Abramovič bio umješan u destabilizaciju Ukrajine time što je tvrtka, Evraz PLC, koja se bavi rudarstvom i proizvodnjom čelika, kojom upravlja Abramovič, rusku vojsku opskrbljivala čelikom.

Image
ŽESTOKI NAPAD /

Ugledni novinar rastavio Romana Abramoviča kao nitko do sada: 'Isti novac koji je doveo Chelsea do vrha, usmjeravao je rakete u rodilište u Mariupolju'

Image
ŽESTOKI NAPAD /

Ugledni novinar rastavio Romana Abramoviča kao nitko do sada: 'Isti novac koji je doveo Chelsea do vrha, usmjeravao je rakete u rodilište u Mariupolju'

Imaju još 17 dana

E sada, situacija u klubu polako počinje eskalirati jer ako vlada ne popusti sa sankcijama, a za sada nema naznaka da će popustiti jer konačni cilj je onemogućiti Abramoviču bilo kakav način bogaćenja, klub bi vrlo brzo mogao bankrotirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daily Mail, eto, piše kako Chelsea ima još točno 17 dana do trenutka kada više neće moći financirati igrače i trenutka kada će prestati biti održiv. Chelsea trenutno troši oko 28 milijuna funti mjesečno na plaće svojih zvijezda, ali Englezi tvrde kako klub trenutno na svom računu ima samo 16 milijuna funti, što znači da neće preživjeti mjesec.

Pišu engleski mediji kako će Chelsea vjerojatno biti bodovno sankcioniran, odnosno, oduzimat će im se bodovi u sljedećoj sezoni ili možda već u ovoj, ali ne mogu točno odrediti kakva će biti procedura jer se u Premier ligi ovako nešto još nikada nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što će na kraju biti s Chelseajem, to je teško predvidjeti. Abramovič traži oko tri milijuna funti za klub, ali zbog sankcija ga ne može prodati jer bi samim time zaradio, a poanta je da se, kako smo kazali, ne smije bogatiti. Klub se može nacionalizirati, može bankrotirati, mogu ga izbaciti iz natjecanja, scenarija je mnogo, ali treba prvo vidjeti što će biti nakon što im blagajna u potpunosti presuši.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo