AUSTRALIAN OPEN / Nadal pobijedio pa tješio uplakanog Federera

Image

Naslov na prvom ovogodišnjem grand slamu odnio je Rafael Nadal. U epskom meču svladao je Švicarca Rogera Federera koji na kraju nije mogao suspregnuti suze.

1.2.2009.
16:13
VOYO logo

MELBOURNE - Prvi tenisač svijeta Rafael Nadal osvojio je u nedjelju Australian Open i tako postao prvi Španjolac koji je slavio na uvodnom grand slamu sezone. Nadal je u finalu nakon epske borbe duge gotovo četiri i pol sata pobijedio Švicarca Rogera Federera sa 7-5, 3-6, 7-6 (3), 3-6, 6-2.

Bio je ovo njihov 19. međusobni dvoboj i 13. pobjeda Nadala. Također, treba reći da je Nadal u posljednjih devet mjeseci u tri grand slam finala pobijedio Federera. U Roland Garrosu ga je dobio lakoćom u tri seta, a u Wimbledonu i sada na Australian Openu nakon pet setova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Nadala je ovogodišnji Melbourne šesti osvojeni grand slam naslov i još mu samo nedostaje US Open.

Federer, trostruki osvajač Australian Opena (2004, 2006, 2007), ostao je na 13 grand slam naslova tako da još nije sustigao rekordnih 14 Amerikanca Petea Samprasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ceremoniji dodjele trofeja, Švicarac nije uspio suspregnuti suze. "Bilo je i boljih trenutaka od ovoga. Možda ću pokušati (osovojiti Melbourne) kasnije. Bože, ovo me ubija", izjavio je čestitajući Nadalu na sjajnoj igri i zasluženoj pobjedi.

Pobjednički trofej Nadal je primio od jedinog tenisača u povijesti koji je osvojio sva četiri grand salama u istoj godini, legendarnog Australca Roda Lavera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila su ovo dva nevjerojatna tjedna, a sada primam trofej od Lavera. Kao da sanjam", rekao je Nadal.

"Roger, žao mi je zbog ovog, znam kako se osjećaš. No, moraš imati na umu da si jedan od najvećih u povijesti tenisa i da si to bezbroj puta dokazao", zaključio je Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo