JE LI PALJENJE AUTA POLICAJCU OSVETA TORCIDE? / Sindikat optužuje navijače, policija za Net.hr iznijela drugačiju priču

Image
Foto: Pixsell

Po pričama među nekim policajcima špekulira se da je požar u stvari čin osvete jer se on nije dovoljno angažirao na rješavanju statusa uhićenih navijača u Srbiji

7.8.2018.
20:46
Pixsell
VOYO logo

Čini se kako se stišavaju navijačke strasti u Splitu nakon gostovanja Torcide u Sofiji i incidenta na benzinskoj pumpi u beogradskom predgrađu, zbog čega je 13 pripadnika Torcide osuđeno na mjesec dana zatvora u Srbiji zbog kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti i teške krađe. Više o tome možete pročitati - OVDJE.

Djelomično izgorjelo osobno vozilo Opel Astra

Splitska policija objavila je jučer šturu informaciju u kojoj stoji da je u ponedjeljak u noći, oko 2.30, u Krležinoj ulici u Splitu izbio požar u kojem je djelomično izgorjelo osobno vozilo Opel Astra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodna Dalmacija doznaje da se radi o automobilu čiji je vlasnik policijski službenik čiji je osnovni djelokrug posla praćenje navijačke skupine Torcida, a koji se očito nekome zamjerio...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, "paljenje automobila nije bilo "klasično", polijevanjem benzinom ili paljenjem nečega pod prednjim kotačima, već je netko razbio zadnje staklo vozila i kroz njega u unutrašnjost ubacio upaljeno pirotehničko sredstvo, najvjerojatnije bengalku", piše spomenuti dalmatinski dnevni list. Taj je policajac službeno prije nekoliko dana bio u Sofiji kao pratnja torcidašima na gostovanju Hajduka u uzvratu protiv Slavije...

Špekulira se da je požar na automobilu u stvari čin osvete

Po pričama među nekim policajcima špekulira se da je požar na automobilu njihovog kolege u stvari čin osvete jer se on nije dovoljno, kao službena osoba, angažirao na rješavanju statusa uhićenih navijača u Srbiji...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikat policije Hrvatske javio se priopćenjem o ovom događaju u kojem optužuje navijače, iako za to još nema dokaza:

Sindikat policije optužio navijače?!

"Jučerašnjim paljenjem automobila policijskog službenika M.Č. u Splitu bahato i kriminalno ponašanje tzv. "navijača" dignuto je na novu razinu. Javna je tajna da je pola Splita u strahu od osvete kriminalaca koji se skrivaju pod krinkom nekakvog navijanja te da to do sada nije imalo odgovarajuću reakciju policije i posebno pravosudnih tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije isključeno da PU splitsko-dalmatinska u tome mora dobiti pomoć iz Ravnateljstva i drugih PU ali je imperativ hitno i odlučno represivno postupanje prema kriminalcima koji su se usudili napasti i policijskog službenika. Tražimo žurno provođenje istrage, uhićenje počinitelja i strogu primjenu predviđenih pravosudnih sankcija prema počiniteljima. Ne zanima nas politika ili odnosi u nogometu ali se itekako brinemo za živote i sigurnost naših policajaca", stoji u priopćenju.

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

05.08.2018., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 2. kolo, HNK Hajduk - NK Lokomotiva Zagreb. Torcida. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

PRIČA TORCIDAŠA UHIĆENIH U SRBIJI: ‘Gađali su ih Molotovljevim koktelima, a morali su mirno sjediti…’

Kontaktirali smo splitsku policiju iz koje su nam poručili sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Trenutno nemamo saznanja da se radi o navijaču. Želimo se ograditi od tih i takvih stvari'

"Mi smo sad u fazi provođenja kriminalističkih istraživanja detalje istrage vam ne mogu kazati, jer je to protivno zakonu. Ono što vam mogu kazati je to da ne možemo isključiti niti jednu opciju. Ne želimo nikog etiketirati, mi trenutno nemamo saznanja da se radi o navijačima i u tom smislu ne želimo optužiti nikog iz navijačkih grupa. Mi se na jedan način želimo ograditi od toga.

Obavljen je očevid i nedvojbeno je utvrđeno da se radi o namjernom paljenju. Nemam detalja da li se radi o baklji ili nečem drugom. Međutim, kako su mi kolege javile, nema dvojbe da je namjerno zapaljeno", kazala nam je Ana Čepić iz splitske policije. Kaže kako se u krim istraživanjima uvijek ide u više smjerova te se provjerava sve što se može provjeriti da bi se onda taj krug sužavao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želimo etiketirati u startu nikoga. Naravno da sve moramo provjeriti. Bilo bi zaista krajnje neozbiljno da mi u ovom trenutku tvrdimo ili pripadnik navijačke skupine ili bilo tko drugi. Mi smo profesionalci i tako obavljamo i pristupamo obavljanju posla. Ne možete ni kriminalistički istražiti policajca koji je žrtva kaznenog djela ili bilo koju drugu osobu, bilo kojeg građanina, ali naravno da prikupljate sve informacije bilo kakvog tipa koji vas mogu usmjeriti u nekakav dobar smjer da se dođe do počinitelja", kaže Čepić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekla je kao se ne zna je li paljenje automobila izazvao navijač te kako trenutno nemaju osobu koju sumnjiče za ovo nedjelo. "Nedvojbeno je da postoji kazneno djelo, nedvojbeno je da je netko namjerno zapalio automobil policajca. Naravno da to možete uvijek dovesti u svezu s obavljanjem njegovog posla, ali morate se uvijek ograditi od svih drugih stvari. Sigurna sam da nije ugodno kad imate ovakvu situaciju, to je napad na njega, na njegovu imovinu, obitelj. Napravit ćemo sve da doznamo krivca i da se pošalje jasna poruka da takvo što nećemo tolerirati i da takvo što nije društveno prihvatljivo, te je podložno kaznenim sankcijama". zaključila je Ana Čepić.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo