vratio se NBA / Warriorsi u obranu naslovu krenuli pobjedom nad OKC-em: Šarić autor poteza večeri u porazu Sixersa u Bostonu!

Image
Foto: AP Images

Prije početka utakmice igrači Golden Statea su primili, kako to nalaže tradicija, prsten prvaka okićen sa 74 safira i 74 dijamanata

17.10.2018.
9:34
AP Images
VOYO logo

Golden State Warriorsi su sinoć obranu naslova otvorili pobjedom u prvoj utakmici nove sezone NBA, svladavši Oklahoma City Thunder sa 108-100, dok su Philadelphia 76ersi poraženi sa 87-105 od Boston Celticsa, a hrvatski reprezentativac Dario Šarić je u visokom porazu svoje momčadi odigrao 22 minute i zabio šest koševa. 

Stephen Curry je osigurao pobjedu svojoj momčadi sa 32 koševa, osam skokova i devet asistencija. Kevin Durant je dodao 27 koševa, dok je Draymond Green ugrabio 13 skokova za Warriorse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je Thunder sinoć bio bez svog najboljeg igrača Russella Westbrooka, koji je u rujnu operirao desno koljeno, najbolji strijelac bio je Paul George sa 27 koševa. Dennis Schroeder je ubacio 21, a Steven Adams 17.   

Prije početka utakmice igrači Golden Statea su primili, kako to nalaže tradicija, prsten prvaka okićen sa 74 safira i 74 dijamanata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Golden State vodio cijelo prvo poluvrijeme i veći dio utakmice, morali su pružiti jači otpor pred kraj susreta kada je Oklahoma pojačala pritisak i dva puta došla do izjednačenja, no tada su Durant i Klay Thompson precizni i osiguravaju prvu pobjedu Warriorsima u novoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Phila poražena, Šarićeva strašna blokada

Philadelphia 76ers su sezonu otvorili porazom. Bolji od njih bili su domaći Boston Celtics sa 105-87.

Šarić je u 22 minute uz šest koševa upisao još i šest skokova te jednu asistenciju za Philadephiju. Najbolji rookie prošle sezone Ben Simmons je upisao double-double sa 19 koševa i 15 skokova, a tome je dodao osam asistencija, četiri ukradene lopte i dva bloka, a najučinkovitiji igrač Sixersa bio je Joel Embiid s 23 koša i deset skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boston je predvodio Jayson Tatum sa 23 koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sixersi su zaostajali 14 koševa na početku treće četvrtine, ali su onda zahvaljujući seriji od 10-0 za koju je najviše zaslužan Robert Covington sa dvije trice došli su na četiri koša zaostatka, no to je bilo najbliže što su se približili Bostonu.

Dario Šarić dobro je krenuo u utakmicu, zabio šest poena u prvoj četvrtini, no na tome i stao. Dodao je šest skokova, a imao je i spektakularnu blokadu s dvije ruke na Jaylenu Brownu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo