Napokon / Šarić i Sixersi protiv goropadnih Celticsa otvaraju novu NBA sezonu

Image
Foto: AP

Nakon prvog dana s dvije odlične utakmice NBA 'mlinac' se pali

16.10.2018.
22:17
AP
VOYO logo

Dosta je bilo draftova, ljetne lige, predsezona i ostalih trivijalnosti. Svi koji žele najbolju košarku, dobit će ju za samo par sati. NBA sezona kreće u noći s utorka na srijedu u 2 sata ujutro, a sudac će prvi put u novoj sezoni loptu podbaciti na centru Bostonovog TD Gardena.

A po nju će skočiti centri Boston Celticsa i Philadelphia 76ersa. Na otvaranju sezone čeka nas tako veliki okršaj dviju "zvjerki" NBA istoka. Za Philu će najvjerojatnije nastupiti u prvom sastavu naš reprezentativac Dario Šarić. Vrhunska je to mlada momčad sastavljena od supertalentiranih mladih igrača predvođenih Joelom Embiidom i Benom SImmonsom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane je također ogroman potencijal zavit u keltsku zelenu boju. Boston je bez svojih najvećih zvijezda Kyrieja Irvinga i Gordona Haywarda prošle sezone dogurao do finala istočne konferencije, a kako će tek jaki biti ove sezone s njima u sastavu, samo nebo zna.

Drugu utakmicu večeri u Oaklandu igraju prvaci koji izgledaju kao da će prvaci i ostati - Golden State Warriorsi - i Oklahoma City Thunder. Golden State je prošle godine uzeo naslov prvaka da bi ovog ljeta samo pstao još jači. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednu od najboljih (ako ne i najbolju) momčad u povijesti NBA lige pojačao je all-star centar DeMarcus Cousins kojem prošle sezone nije bio problem utrpati 26 poena u svakoj utakmici te dodati 13 skokova i pet asistencija. S Cousinsom u sastavu Warriorsi prema predviđanjima imaju oko 60 posto šansi za osvajanje naslova NBA prvaka.

Za Oklahomu je jako teška okolnost činjenica da će u novu sezonu ući bez svog najboljeg igrača, eksplozivnog playmakera Russella Westbrooka zbog ozljede koljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvog dana s dvije odlične utakmice NBA "mlinac" se pali i momčadi bez pauze će u ritmu od tri-četiri utakmice tjedno igrati najbolju košarku na svijetu. Šestorica hrvatskih košarkaša također će svakodnevno "mljeti"

Mario Hezonja nova je zvijezda Madison Square Gardena. Ovog je ljeta sunčanu Floridu zamijenio Gradom koji nikad ne spava, no daleko su njegovi New York Knicksi od šansi za doigravanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bojan Bogdanović još je uvijek u vrlo dobroj i potencijalno po velikane opasnoj Indiani, Dragan Bender borit će se za minute u rotaciji Phoenix Sunsa, Ante Žižić je u Clevelandu, a ivica Zubac zaigrat će u Lakersima s LeBronom Jamesom.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo