LUKA DONČIĆ DEBITIRAO ZA DALLAS: / Slovensko čudo odvelo Mavse do pobjede, s druge strane dominirao američko-hrvatski centar

Image
Foto: AFP

Dallas Mavericksi nisu imali problema u ogledu protiv pekinških Ducksa

30.9.2018.
9:40
AFP
VOYO logo

Pobjedu od 53 koša razlike upisala je NBA momčad Dallas Mavericksa u svojoj prvoj predsezonskoj utakmici sezone preuzevši kontrolu rezultata u potpunosti tijekom druge četvrtine utakmice protiv Ducksa iz Pekinga. Impresivan je u 116-63 pobjedi bio Luka Dončić.

Slovenski 19-godišnji košarkaš, treći izbor ovogodišnjeg NBA drafta, okusio je košarku izvan Europe i premda je na trenutke pokazivao znakove da će trebati poraditi na razvoju svog talenta, uostalom to je apsolutno i očekivano kod ovako mladog momka, bio je Dončić i najbolji strijelac pobjedničke momčadi. Svojih je 16 poena s pozicije krilnog centra ubacio za 29 odigranih minuta gađajući iz igre 5-7, od čega 3/4 za tricu. Napadačkom učinku dodao je šest skokova, tri blokade i dvije asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlična partija Hamiltona

U poraženoj momčadi jedini koji se uspijevao nametnuti suparniku bio je američki centar hrvatskog podrijetla i nesuđeni hrvatski reprezentativac Justin Hamilton. Zabio je nekadašnji centar nekolicine NBA klubova i zagrebačke Cibone 29 koševa i imao 13 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo da je za Toronto Raptorse u 122-104 pobjedi protiv Portland Trail Blazersa nastupio Kawhi Leonard te u slavlju sudjelovao s 12 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo