ZA AMERIKANCE JE HRVAT NAJBOLJI / 'On je zastrašujuće nadaren, a ima i ku*čevitosti u sebi'

Sportski kolumnist TNT-a, TBS-a i TBD-a David Aldridge napravio je analizu najboljih bek šutera koji će se pojaviti na ovogodišnjem NBA draftu, a na prvo mjesto stavio je našeg Marija Hezonju.

7.4.2015.
8:54
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja zanimljiv je NBA prospekt američkim medijima, koji s puno hvale pišu o našem košarkaškom dragulju. Kako se NBA draft bliži, a Hezonja ove sezone igra sjajno u dresu Barcelone, Amerikanci analiziraju igru Hrvata, pišu o njegovim atraktivnim potezima i samopouzdanju kojeg mu ne nedostaje.

Sportski kolumnist TNT-a, TBS-a i TBD-a David Aldridge napravio je listu najboljih bek šutera koji će se pojaviti na ovogodišnjem draftu, a na prvo mjesto stavio je upravo Hezonju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvadesetogodišnji Mario Hezonja je na NBA radarima zadnjih nekoliko godina. Svoju profesionalnu karijeru započeo je na poziciji playa, a jedan od njegovih obožavatelja je istaknuo kako je 'Hezonja s 16 godina bio jedan od najboljih mladih igrača svijeta'. Međutim, kako je u međuvremenu narastao premješten je na poziciju krila, čime su njegove razigravačke sposobnosti pale u drugi plan", piše Aldridge, a prenosi američki NBA com.

Hezonja inspirira košarkašku javnost svojim sjajnim atletskim sposobnostima, atraktivnim potezima, i velikom dozom samopouzdanja kojeg ima. Upravo o tom njegovom samopouzdanju piše i Aldridge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrajući za jednu od najboljih svjetskih momčadi (uz proslavljenog španjolskog veterana), Hezonja igra manje od 15 minuta po susretu za Barcelonu. No, njegov postotak od 40 posto šuta za tri i 54 posto šuta iz igre dovoljno govori o njegovim šuterskim sposobnostima.

Naravno, Hezonji s toga ne nedostaje samopouzdanja, pa je ranije ove godine kazao kako bi vjerojatno bio prvi pick na draftu da igra na jednom od američkih sveučilišta. Hezonja je imao ponudu Kentuckyja, ali se odlučio na ostanak u Europi", prenosi Aldridgevo pisanje NBA com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je mlad, Hezonja impresionira zrelošću kojom igra.

"Ima onu potrebnu dozu bahatosti i ku*čevitosti u sebi. Mislim da mladi europski igrači moraju imati tu dozu samodopadnosti i bahatosti s kojom će doći u NBA. On je zastrašujuće nadaren. Igra dobru obranu i dobar je šuter i dodavač. Iako njegova obrambena igra dosta ovisi i o tome kako taj dan igra u napadu, on ima onu dozu nestašnosti koja će mu itekako dobro doći i u defenzivnim zadaćama.".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od američkih izvršnih direktora iz Jugozapadne konferencije sjajno je opisao Hezonju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Savršeno će se uklopiti ovdje upravo zato što misli da je jako dobar. Stoga mislim kako će njegova tranzicija na NBA igru biti lagana. Ima li svoj stav? Naravno da ima! I to je nešto s čime ćemo se isto tako morati pozabaviti i shvatiti".

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo