JAO, PA KUD BAŠ TU SNIMKU / Cro Copu će se zamračiti pred očima kad ovo vidi. UFC izvukao video jednog od najgorih poraza Mirka Filipovića i objavio ga na društvenim mrežama

Image

Njegov nokaut nad Filipovićem kasnije je proglašen za nokaut godine i toliko je slavan da ga se i dan danas UFC prisjeća na svojim društvenim mrežama

25.4.2022.
13:36
VOYO logo

Ako pitate najboljeg hrvatskog MMA borca svih vremena, Mirka Filipovića za najteže poraze u svojoj velikoj karijeri, vjerojatno će spomenuti onaj protiv prerano preminule MMA legende Kevina Randlemana. Bivši UFC - ov prvak u teškoj kategoriji davne je 2004. godine brutalno nokautirao Filipovića, čovjeka koji je tada bio na glasu kako jedan od najopasnijih udarača i nokautera u svijetu mješovite borbe i borilačkih sportova općenito.

A njegova priča o pobjedi nad Cro Copom uistinu je filmska. Naime, Mirko Filipović je na Pride Total Elimination priredbi u legendarnoj Saitami, u dvoboju protiv Randlemana, kotirao kao veliki favorit. Cro Cop je tada bio na vrhuncu forme, a do toga meča je imao dvije uzastopne pobjede protiv Watermana i Yamamota u samo dva tjedna. Samo ga je opasni američki hrvač dijelio od meča protiv Fedora Emelianenka koji je u međuvremenu preuzeo tron.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Randleman je, pak, imao dva uzastopna poraza i to prekidom protiv Jacksona i Sakurabe, i svi su očekivali i treći uzastopni. I onda je Amerikanac nakon samo minute i 57 sekundi borbe šokirao sportski svijet. Cro Copu vjerojatno pada mrak na oči svaki put kada vidi ovu snimku, ali njegov nokaut nad Filipovićem kasnije je proglašen za nokaut godine i toliko je slavan da ga se i dan danas UFC prisjeća na svojim društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo