AMERIKANCI PODCJENJUJU MIOČIĆA: / 'Stipe je opak majko*****, ali Ngannou je najstrašniji tip u ovom sportu'

Image
Foto: AFP/Screenshot

Stipe je do sad dva puta obranio pojas, protiv Dos Santosa i Overeema.

28.12.2017.
17:21
AFP/Screenshot
VOYO logo

Još je ostalo manje od mjesec dana do borbe desetljeća, kako su je prozvali mediji, sudara aktualnog UFC prvaka u teškoj kategoriji Stipe Miočića (MMA skor 17-2-0 – 35 godina) i kamerunsko-francuske zvijeri Francisa Predatora Ngganoua (MMA skor 11-1-0 - 31 godina).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to borba za pojas prvaka, a održat će se kao glavna borba večeri UFC 220 eventa u TD Garden u Bostonu 20. siječnja. Američki Hrvat iz Clevelanda ima priliku ući u UFC povijest. Naime, još nitko nikad nije tri uzastopna puta branio teškaški pojas prvaka u UFC-u, najelitnijoj organizaciji slobodne borbe na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipe do sad dva puta obranio pojas prvaka

Stipe je do sad dva puta obranio pojas, protiv Dos Santosa i Overeema. Ukoliko bi i po treći puta zaredom obranio pojas, Miočić bi postao najveći UFC teškaš ikad. Međutim, na putu prema UFC besmrtnosti stoji mu doslovno ljudska zvijer, kako je predsjednik UFC-a Dana White nazvao Francisa Ngannoua koji posjeduje stražne fizičke predispozicije i razoran udarac, možda i najjači udarac u čitavoj organizaciji.

Ngannuov desni kroše ima gotovo 100 konja što je snaga jednog prilično snažnog automobila niže srednje klase. Prilično impresivno. I zastrašujuće. No, je li Ngannou uistinu toliko moćan borac ili se radi ustvari o velikoj prevari? O tome više možete pročitati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bilo, Francis Ngannou oduševio je fanove ovog sporta i čelnike UFC-a. Dobar dio američke borilačke javnosti i medija ostalo je impresionirano posljednjom ekspresnom pobjedom Predatora nad legendarnim udaračem Alistairom Overeemom, kojeg je moćno nokautirao 1:42 prije isteka prve runde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IGOR POKRAJAC ZA NET.HR: ‘Stipe će svima začepiti usta. Očito svi zaboravljaju kakav je put prošao, kako je bio podcjenjivan’

Mediji uglavnom šansu daju kamerunsko-francuskom borcu

Toliko da mediji u svojem pisanju uglavnom šansu daju kamerunsko-francuskom borcu, zaboravljajući da je Stipe aktualni prvak iza kojeg su dvije uzastopne obrane naslova protiv jakih imena, među kojima je i Overeem, a da je do pojasa prvaka došao nakon što je moćno nokautirao legendu slobodne borbe Fabricija Werduma. Poznati hrvatski MMA borac koji ima najviše nastupa u UFC-u od svih hrvatskih boraca Igor Pokrajac nam je u razgovoru kazao sljedeće:

"Ngannou svakako zaslužuje priliku za naslov nakon tako impresivne pobjede, kakvu je ostvario protiv Overeema, teško ga nokautiravši, ali svi zaboravljaju, kako američki mediji, tako i ostali, Miočićev put do pojasa prvaka koji je bio puno teži, nemjerljivo opasniji i teži mečevi nego što je imao Ngannou do ove prilike i borbe za naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji", kazao je Igor Pokrajac i tako na najbolji mogući način objasnio razmišljanja fanova i većeg dijela medija u SAD-u o Stipinim šansama u ovom meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popularni UFC-ov TV komentator, slavni komičar i voditelj najpopularnijeg američkog podcasta Joe Rogan također se divi Predatoru. U svom podcastu na Štefanje raspravljao je s Brendanom Schaubom o tome tko ima više šanse za pobjedu u tom meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rogan je istaknuo kako je Stipe opak majko*****, kako u to nema sumnje, aktualni prvak koji je rušio velika imena ovog sporta poput Werduma, Dos Santosa i Overeema. Ali isto tako, popularni Rogan je kazao i sljedeće:

Ngannou ima strašne fizičke predispozicije

"Sve navedeno stoji, naravno da Stipe ima šanse protiv Ngannoua. Ali, nitko ne može poreći da Ngannou posjeduje takve fizičke predispozicije koje ga čine najstrašnijim tipom u ovom sportu", kazao je Rogan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brendan Schaub istaknuo je kako Ngannoua, ono što i mi uvijek ističemo, još nismo vidjeli u borbi koja odlazi u drugu ili treću rundu. Francis Ngannou je do sad uglavnom svoje protivnike rušio ekspresno, moćno, u prvoj rundi. U posljednjih šest borbi, odnosno prvih šest pod okriljem UFC organizacije, Ngannou je samo dvaput otišao u drugu rundu i pobijedio. Sve ostale je rušio u prvoj. Stoga se i Schaub pita kako će Ngannou izgledati ukoliko borba protiv Miočića ode u drugu ili treću rundu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stipe ima mu*a, on samo ide naprijed. Mogao bi tako i protiv Ngannoua, zajašit ga i kazati: 'Stari, ajmo mi u drugu, treću rundu, pa ćemo vidjeti što možeš'".

Rogan i Schaub ušli su u konverzaciju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, a jesi li vidio koliko je Alistair golem tip? Ali i takav kakav je, u klinču s Ngannouom, činio se malen. Izgledalo je kao da je zagrlio ogroman zid", odgovorio je Schaubu Rogan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miočić je odličan hrvač

U razgovoru se spominala i mogućnost da Stipe borbu pokuša odvesti u parter, jer se kao mladić bavio hrvanjem, a općenito je bolji u parteru nego Ngannou. No, čisto sumnjamo da će Miočić ciljati na samo i isključivo na parter. Jer, Miočić se vli boriti u stojci, ima čvrstu bradu, sjajne boksačke tehnike i ići će formulom kao i do sad. Vjerojatno će zauzeti sredinu kaveza, ne srljati previše naprijed da ne bi dobio kakav nenadani udarac koji bi mogao biti koban protiv Predatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rogan je dodao i kako samo prije dvije godine Ngannou imao UFC debi, a sad ima priliku uzeti teškaški pojas prvaka. To dovoljno govori o njemu samom kakav je kvalitetan borac.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo