Kapiten Makabija nazvao protivnika nacistom i poželeo mu tumor na mozgu (VIDEO)

Gaj Pnini zbog žestokih uvreda izrečenih igraču Hapoela suspendovan je na dva meča i moraće da plati kaznu od 25.000 dolara

4.12.2012.
15:47
VOYO logo

Kapiten izraelskog Makabija i jedna od najvećih zvezda te zemlje Gaj Pnini šokirao je sportski svet ponašanjem na poslednjoj utakmici sa Hapoelom kada je protivničkog igrača Jonatana Skjoldebranda nazvao nacistom poželevši njemu i njegovom ocu tumor na mozgu i rak.

Skjoldebrand, koji je Šveđanin jevrejskog porekla, odmah je posle meča uputio žalbu Košarkaškom savezu Izraela protiv Pninija zbog "verbalnog zlostavljanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Dok me je čuvao, Pnini me je nazvao nacistom a onda mi je u jednom trenutku poželeo da moj otac i ja dobijemo rak i tumor na mozgu. Usput me je nekoliko puta "čašćavao" rečju koja počinje slovom "J". Isprva sam mislio da ga nisam najbolje razumeo ali on je nastavio da me maltretira. Nezapamćeno je da se tako ponaša kapiten jednog Makabija. Govorimo o reprezentativcu Izraela - rekao je igrač Hapoela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Selektor izraelske reprezentacije Arik Šivek izjavio je da je "zgrožen verbalnim vređanjem bilo koje vrste i da se protivi pominjanju Holokausta u bilo kom obliku na terenu".

Pniniju je momentalno oduzeta kapitenska traka u Makabiju, suspendovan je na dve utakmice i novčano kažnjen sa 25.000 dolara, a postoji i mogućnost da trajno bude isključen iz nacionalnog tima Izraela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Izvinjavam se zbog svog ponašanja. osećam da sam nepromišljenim potezom razočarao ligu, klub, svoju porodicu, navijače. Pristajem na svaku kaznu kako bih se iskupio za grešku koju sam napravio - rekao je Pnini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo