'Zamračili' 36.000 eura / Fredi i Hajduk na optuženičkoj klupi

Image

Bivšeg direktora se tereti da je isplaćivao novčane naknade igračima i sportskim trenerima na koje, protivno zakonu o porezu na dohodak, nije obračunavao i platio porez na dohodak i prirez.

28.7.2011.
8:22
VOYO logo

Zbog kaznenog djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju Općinsko državno odvjetništvo u Splitu u srijedu je podignulo optužnicu protiv Fredija Fiorentinija i nogometnog kluba Hajduk.

Fiorentinija se tereti da je od 1. siječnja 2005. do 30. rujna 2005. kao direktor Hajduka isplaćivao novčane naknade igračima i sportskim trenerima s kojima je klub zaključio profesionalne ugovore, na koje, protivno zakonu o porezu na dohodak, nije obračunavao i platio porez na dohodak i prirez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time je Hajduk na štetu državnog proračuna pribavio nepripadnu dobit od 271.996 kuna, navodi se u priopćenju DORH-a koji navodi samo inicijale optuženika, a ne imenuje ni optuženi klub, već samo navodi da se radi o nogometnom klubu iz Splita.

Inače DORH je u srijedu zatražio skidanje imuniteta HDZ-ovu zastupniku i bivšem nogometašu i čelniku Hajduka Vedranu Rožiću kako bi protiv njega pokrenulo kazneni postupak zbog navodnih malverzacija u splitskome nogometnom klubu, a mandatno-imunitetno povjerenstvo o tom će zahtjevu odlučivati u četvrtak u 14 sati, kada će se doznati za koje se kazneno djelo sumnjiči Rožića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo