Schumacher i dalje kritično / Doktori potvrdili: Uklonili smo ugrušak iz mozga, ali i dalje se bori za život

Image
Foto: AP

'Trauma glave vrlo je teška. Ne možemo biti sigurni oko njegove budućnosti. Operiran je jedom tijekom noći, iz mozga mu je uklonjen krvni ugrušak', rekao je liječnik koji je operirao Schumachera.

30.12.2013.
18:18
AP
VOYO logo

Michael Schumacher i dalje se bori za život u Grenobleu.

Iza 11 sati liječnici su novinarima potvrdili da je stanje i dalje kritično, a njegova se obitelj obratila javnosti porukom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo se zahvaliti liječničkom timu. Znamo i svjesni smo kako rade sve što je u njihovoj moći da bi pomogli Michaelu. Ovim putem želimo se zahvaliti ljudima iz cijelog svijeta koji su poslali poruke podrške i želje za Michaelovim brzim ozdravljenjem", piše u poruci njegove obitelji.

Svi prolaze škove otkako su saznali da je u veoma ozbiljnom i kritičnom stanju te mu preko društvenih mreža šalju poruke podrške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trauma glave vrlo je teška. Ne možemo biti sigurni oko njegove budućnosti. Operiran je jedom tijekom noći, iz mozga mu je uklonjen krvni ugrušak", rekao je profesor Jean-Francois Payen koji je operirao Schumachera.

"Kada je primljen u bolnicu, bio je u komi, s ozbiljnim ozljedama glave. Još uvijek je u kritičnom stanju. Operiran je hitno, nakon prvog pregleda. Čim smo dobili prvu snimku, znali smo da moramo operirati. Trenutno je u umjetno induciranoj komi. Na intenzivnoj je njezi, ne možemo reći ništa o njegovoj budućnosti, već samo o trenutnim postupcima liječenja. Idemo iz sata u sat. Da nije nosio kacigu, sigurno je da ne bi preživio", dodao je Payen nakon novinarske konferencije, a uz njega je pred novinare izašao i Gerard Saillant, vrhunski neurokirurg i veliki Schumacherov prijatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U momentu nesreće bio je potresen, zbunjen, u stanju potpunog šoka. Nije mogao odgovarati na pitanja. Trenutno ne razmišljamo o drugoj operaciji, ne smatramo da je potrebna. Za bilo kakve prognoze trenutno je prerano. Činjenica da je bio sportaš može pomoći, ali ovdje nema prostora za kalkulacije. Schumacherova je obitelj ovdje uz njega, u stalnom smo kontaktu s njima", dodao je liječnik.

Michael je pri dolasku u bolnicu bio u komi i hitno su mu operirali glavu i nalazi se u kritičnom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stanje Michaela Schumachera znatno se pogoršalo tijekom poslijepodneva zbog izljeva krvi u mozak. Stanje je vrlo loše, a uz njega su supruga i dvoje djece", prenijeli su francuski mediji.

Lokalni navijači Ferarrija postavili su zastave F1 momčadi ispred bolnice u Grenobleu kako bi iskazali podršku Michaelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački list Bild piše kako ta bonica ima 7.000 zaposlenih, od čega je 1.300 medicinsko osoblje, a zbog svog položaja, bolnica ima 20 posto pacijenata koji su stradali na skijanju.

Michaelovo stanje je i dalje je nepromijenjeno, a iz Sveučilišne bolnice u Grenobleu su objavili kako danas više neće davati informacije o njegovu zradstvenome stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka agencija DPA objavila je kako će liječnici iz Grenoblea imati novu konferenciju za novinare u utorak.

U bolnici su poduzete velike mjere sigurnosti kako bi spriječilo da neko nepozvan uđe u odjel u kojem je Schumacher, a mediji nagađaju da je to izričita želja njegove obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo