odlazak rekordera / Bolt odbacio mogućnost nastupa na OI u Tokiju: 'Ponavljam, SP u Londonu je moje zadnje natjecanje'

Image

Najbrži čovjek na svijetu je još jednom ponovio da je nastup na SP u Londonu njegovo zadnje natjecanje na kojem želi pobijediti

23.11.2016.
15:32
VOYO logo

Svjetski rekorder na 100 i na 200 m Jamajčanin Usain Bolt odbacio je mogućnost da bi se, kada se jednom odluči za prekid karijere poslije svjetskog prvenstva 2017., ponovno mogao vratiti na atletske staze i to za OI 2020. u Tokiju. 

Bolt, koji ima po tri zlatne medalje na 100, 200 i 4 x 100 m s olimpijskih igara 2008. u Pekingu, 2012. u Londonu i 2016. u Rio de Janeiru, nema namjeru nastupiti na OI 2020. u Tokiju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To se neće dogoditi. Ne znam kako bi se mogao motivirati za još jedan olimpijski nastup. Mislim da se više ne trebam dokazivati", izjavio je deveterostruki olimpijski prvak Bolt u razgovoru za "Sport Bild".

Najbrži čovjek na svijetu je još jednom ponovio da je nastup na SP u Londonu njegovo zadnje natjecanje na kojem želi pobijediti. Čak ga ni uspješni povratak 31-godišnjeg američkog plivača Michaela Phelpsa, koji je otišao u "mirovinu" poslije OI u Londonu, a onda je ove godine u Rio de Janeiru osvojio još pet olimpijskih naslova, nije naveo da razmišlja o prekidu mirovine i povratku na atletske staze. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegovo plivanje se ne može uspoređivati s mojim trčanjem", kazao je 30-godišnji Bolt.

"Plivanje je nešto prirodno. Michael će plivati i kada završi karijeru. Međutim, sprint na 100 i 200 m nije nešto prirodno", istaknuo je svjetski rekorder. "Kada se u sprintu jednom odlučiš za kraj karijere, više se ne vraćaš."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo