Sve rasvijetljeno oko 50.000 € pronađenih u Sinju

Policija u Sinju je napokon rasvijetlila sve okolnosti slučaja pronalaska torbe s 50.000 eura.

1.5.2011.
19:19
VOYO logo

Policija je završila kriminalističku obradu nad 15-godišnjakom iz Sinja koji je 16. travnja ispred slastičarnice Pinjur pronašao torbu s 50 tisuća eura koji pripadaju građevinaru Branimiru Živaljiću. Budući da su policajci dječaka osumnjičili za utaju, a kako se to kazneni postupak pokreće privatnom tužbom, upravo će o Živaljiću ovisiti hoće li se dječaka i kazneno procesuirati, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, kako piše list, cijela priča nije baš jednostavna. Sve je počelo 16. travnja kad je dječak pronašao torbu: tog je dana njegova majka oko 23 sata nazvala policiju i prijavila da je pronašla veću svotu novca. Predala im je 37 tisuća eura i rekla da ih je ona našla u omotnici ispred Pinjura, te da je omotnicu iskidala. Policija je dan poslije u kontejneru zaista našla zgužvanu omotnicu, no tada im je Živaljić javio da je izgubio kožnu aktovku u kojoj se nalazila žuto-smeđa omotnica sa sto novčanica od po 500 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istog je dana policija od jedne djelatnice Pinjura oduzela torbu koju je ona pronašla praznu na štekatu. Tada dolazi do preokreta - dječakova majka ponovno zove policiju i govori im da je njezina prijašnja izjava lažna, te da je novac zapravo našao njezin sin. Policiji je tom prilikom predala još 2.500 eura, no još dvije novčanice od 500 eura je spremila u svojoj sobi, u čizmi.

Dva dana poslije, 18. travnja, u sinjsku policiju privedeni su dječak, njegov otac i majka te 18 učenika OŠ Ivan Lovrić. Tada je utvrđen i pravi slijed događaja: dječak je ispred Pinjura našao torbu iz koje je izvadio omotnicu, iz nje je potom izvadio novac, a omotnicu bacio u kontejner. Potom je u šumarku kod škole sakrio dio novca, dio je odnio u očevo vozilo i sakrio ga iza sjedišta vozača. Zatim je otišao u stan, pokazao majci jednu novčanicu od 500 eura, a onda je majka s njim otišla do automobila i uzela ostatak novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je ustanovila da je majka dio eura odvojila, a onda je pozvala policiju. Njezin je sin, pak, kad su policajci došli u školu, svežanj novčanica dao svom 14-godišnjem prijatelju koji je uzeo jednu novčanicu, a ostalo dao drugom vršnjaku. Ovaj ih je odnio do šumarka i ostavio, a to su vidjeli ostali učenici. Došli su i svaki je uzeo po jednu novčanicu koje su sakrili u donje rublje, čarape, oko škole...

Policija je utvrdila i da je dječak 'pronalazač' nakon izlaska iz policije otišao do jednog prijatelja, uzeo 500 eura te ih promijenio u mjenjačnici. Kupio je mobitel koji su mu roditelji pronašli i razbili, a ostatak je potrošio na 'zabavu i prijatelje', piše Slobodna. Dječakova majka je pak preostalih 1.000 eura koje je sakrila predala tijekom policijske obrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, policija treba locirati još tisuću eura kako bi vlasniku vratila punih 50.000 eura koje je izgubio.

Vezani članci:

arti-201104270198006 arti-201104210037006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo