utorak, 26.05.2015.

Među 10 najvećihVIDEO: Pogledajte kako će izgledati Ikea kod Zagreba

VIDEO: Pogledajte kako će izgledati Ikea kod Zagreba

'Budući da će robna kuća u Hrvatskoj biti jedna od pet najvećih u Europi i 10 u svijetu, u njoj će naši građani moći pronaći puno više proizvoda nego u Ikeinim robnim kućama koje su prije posjećivali, dakle one u Grazu i Budimpešti', poručuju iz Ikee, koja bi svoja vrata trebala otvoriti tijekom iduće godine.

"Svaki trenutak očekujemo potpisivanje ugovora s Hrvatskim autocestama o gradnji i financiranju rekonstruiranog čvorišta Ivanja Reka, koje bi dijelom financirala i sama Ikea", otkrio nam je Ikein glasnogovornik Igor Štefanac, dodajući kako početak gradnje trgovačkog centra planiraju za drugu polovicu ove godine.

Ako sve bude teklo po planu, sama robna kuća Ikea svoja bi vrata kupcima otvorila u drugoj polovici iduće godine. Prostirala bi se na 40 tisuća metara četvornih, a građanima bi ponudila 9.500 proizvoda.

"To su proizvodi iz uobičajenog Ikeinog asortimana, ali budući da će robna kuća u Hrvatskoj biti jedna od pet najvećih u Europi i 10 u svijetu, u njoj će naši građani moći pronaći puno više proizvoda nego u Ikeinim robnim kućama koje su prije posjećivali, dakle one u Grazu i Budimpešti", kaže I. Štefanac, dodajući kako će već ovih dana raspisati natječaj za zapošljavanje u menadžerskom timu za što im treba devet ljudi. Ukupno će do kraja iduće godine zaposliti 300 radnika. U prvoj pak godini dana očekuju oko 3 milijuna posjetitelja i oko 60 milijuna eura prometa.320 prodavaonica, 2.500 radnih mjesta


Štefanac navodi kako će se cijeli trgovački centar od ukupno 100.000 metara četvornih graditi u dvije faze, te da će biti otvoren oko 6 mjeseci nakon robne kuće. U njemu će se nalaziti 320 prodavaonica, pa se pretpostavlja da će zakupci zaposliti još dodatnih 2.500 ljudi.

"Moram još pojasniti za one koji su govorili o lošoj lokaciji da će se trgovački centar nalaziti na dobroj lokaciji, kod naplatnih kućica Ivanja Reka i svega 13 kilometara od primjerice Nacionalne sveučilišne biblioteke", zaključuje.

Vezani članci:


Ikea će u Beogradu graditi centar za cijelu regiju (07.03.2011.)
IKEA iduće godine otvara svoja vrata u Hrvatskoj (15.02.2011.)
Ikea odustala od Srbije, a ni kod nas gradnja nije počela (07.02.2011.)

Zdravka Sever
04.04.2011.

web preporuke

Komentari

web preporuke