ponedjeljak, 25.05.2015.

Krenuli natječajiPoduzetnicima do 700.000 kuna, imate ideju?

Poduzetnicima do 700.000 kuna, imate ideju?

Krenuli su prvi javni pozivi obrtima i malim poduzetnicima za projekte koje će poduprijeti Ministarstvo poduzetništva i obrta. Po pojedinim projektu moći će se dobiti od 50.000 do 700.000 kuna, najavio je ministar Gordan Maras.

Ministarstvo poduzetništva i obrta će, među ostalim, poduprijeti programe koji se odnose na razvoj i inovacije, znakove kvalitete, žene i mlade u poduzetništvu, obrazovanje u poduzetništvu, zatim poduzetnike početnike te projekt Gazele. Nakon prvog, ići će još dva kruga javnih poziva.

"Svi projekti dobit će bespovratna sredstva, s tim da će se 60 posto novca dodijeliti prilikom odabira projekta, a ostatak po ostvarenju projekta. Po pojedinim projektu moći će se dobiti od 50.000 do 700.000 kuna. Ukupan poduzetnički impuls iznosi 376 milijuna kuna. Ideja je da se uloženi novac u tri godine vrati društvu kroz zapošljavanje, nove investicije i povećanje gospodarske aktivnosti", kazao je Maras u četvrtak u Varaždinu. Najavio je i smanjenje fiskalnih nameta obrtnicima, čime bi se oni počeli vraćati u centar grada.

"Varaždin je specifičan grad s obzirom na svoju tradiciju i povijest, a tu tradiciju čine i obrtnici. Ono što je pogodilo cijelu Hrvatsku proteklih godina, smanjenje broja obrta, nije zaobišlo ni Varaždin. To moramo mijenjati, a ne možemo, ako ne stvorimo za to preduvjete, poput smanjenja poreznih opterećenja, osiguranja plaćanja i pokretanja investicijskog ciklusa. To sada i radimo. Te stvari, nadam se, popravit će i 'krvnu sliku' varaždinskih obrtnika. Važno je da država poduzetnicima da podršku", istaknuo je Maras.


Agencija Vlm|Danas.hr
13.04.2012.

web preporuke

Komentari

web preporuke