Kulinarstvo / Komorač ili kopar - koji začin koristiti?

Image
Foto: Pixabay

Komorač ili kopar - koji začin koristiti? Je li svejedno komorač ili kopar? Saznajte sve o začinima komoraču i kopru.

8.12.2022.
11:15
Pixabay
VOYO logo

Komorač je otporna, višegodišnja biljka. Jestiva je cijela biljka komorača, a to su lukovica, listovi i plodovi. Komorač je porijeklom iz mediteranske regije. Nadalje, ima okruglu bijelu lukovicu pri dnu i peteljke prekrivene perastim lišćem. Međutim, listovi komorača vrlo su slični listovima kopra i tu dolazi do zabune između komorača ili kopra.

Kopar je jednogodišnja biljka. Perastozeleno lišće kopra koristi se kao začinsko bilje, a sjemenke kopra, koje su ravne i ovalne, također se koriste kao začini. Listovi imaju travnati okus s malo okusa sladića, dok sjemenke blago podsjećaju na kim. Što se tiče upotrebe, kopar se koristi kao ukras u salatama poput krumpir salate, u hladnim juhama s jogurtom, krastavcima i slično. No, koje su glavne razlike između komorača ili kopra?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su komorač i kopar sličnog izgleda, postoji nekoliko važnih razlika između ovih biljaka. Listovi kopra i listovi komorača koriste se za kuhanje i ukrašavanje. Međutim, glavna razlika između kopra i komorača je ta što su listovi komorača duži i imaju jači okus sladića od listova kopra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo