Kuharica / Kako se priprema dobar gulaš od junetine?

Image

Gulaš od junetine ukusno je i zasitno glavno jelo. Kako se priprema dobar gulaš od junetine?

30.1.2023.
16:12
VOYO logo

Gulaš od junetine odlično je glavno jelo s kojim ne možete pogriješiti. Pripremite ukusan i zasitan gulaš od junetine za ručak u tjednu.

Gulaš od junetine sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg govedine
  • 3 žličice soli
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 4 celera
  • luk
  • 4 mrkve
  • 2 pastrnjaka
  • 1/2 žličice mljevenog papra
  • žlica sitno nasjeckanih listova timijana
  • žlica brašna
  • 1 litra goveđeg temeljca
  • 1/2 litre vode
  • žlica balzamičnog octa
  • žlica Worcestershire umaka
  • 1/2 kg krumpira, oguljenih i narezanh na kockice
  • lišće svježeg peršina

Gulaš od junetine priprema:

Marinirajte govedinu sa žlicom soli. Zagrijte maslinovo ulje i kratko dinstajte govedinu oko 10 minuta. Dodajte celer, luk, mrkvu i pastrnjak. Smanjite vatru i začinite sa soli i paprom. Kuhajte uz povremeno miješanje dok tekućina ne ispari i povrće omekša. U prosjeku oko 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte majčinu dušicu i brašno, te kuhajte oko pola minute. Nakon toga ulijte goveđi temeljac, vodu, balzamični ocat i Worcestershire umak.

Neka sve zajedno prokuha i nakon toga smanjite vatru. Pustite da se kuha uz povremeno miješanje još 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo