Živojinović otkrio zašto nije došao na sprovod Dvorniku

Srpski glumac i jedno od najpoznatijih glumačkih imena s prostora bivše Jugoslavije, Velimir Bata Živojinović dao je prvi intervju nakon 20 godina šutnje za HRT.

13.10.2011.
15:27
VOYO logo

Intervju je odradio povodom zagrebačke premijere dokumentarnog filma 'Cinema Komunisto', mlade beogradske redateljice Mile Turajlić.

'Nemam dovoljno lijepih riječi za reći o njoj', rekao je Živojinović komentirajući suradnju s beogradskom redateljicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglašava da su ga mnogi zvali i da ga i danas zovu partizanskim glumcem ne skrivajući da je veliki nostalgičar za prošlim vremenima.

'Bilo je drugačije od realnosti, bilo je i drugih autentičnih filmova iz vremena partizana. Imate jednog Hajrudina Krvavca koji je snimio četiri filma, to su naši najprodavaniji filmovi u svijetu. Imam sve to zabilježeno. Ja sam možda najveći nostalgičar zašto nije onako kako je bilo', rekao je glumac, prenosi 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća filmska zvijezda bivše Jugoslavije komentirao je i raspad Jugoslavije. Dodao je da on nije bio nikakav vojni savjetnik ili stručnjak nego čovjek koji je bio okružen Srbima koji su bolesno vjerovali u ono što rade.

'Nisam nikada bio na tom nivou da bih se bavio tim krupnim tragedijama. To su mogli reći Karadžić, Mladić i ostali vrhunski stručnjaci s kojima sam se družio sedam mjeseci na palama, ali ja nisam imao oružje', rekao je glumac komentirajući da nije razmišljao o Hrvatskoj, Crnoj Gori ili Bosni kada je ušao u politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boris i ja se nikada nismo posvađali

Glumac se osvrnuo i na prijateljstvo s pokojnim Borisom Dvornikom koji mu se devedesetih godina obratio otvorenim pismom, a Bata priznaje da to nikada nije pogledao.

'Boris i ja se nikada nismo posvađali. Glavna tema je bila da se pomirimo i da se naši narodi pomire', rekao je glumac koji mu nije došao na sprovod i misli da je imao razlog za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Netko je negdje bušio gume u Hrvatskoj sa beogradskim i srpskim registracijama. Mnogi ne znaju da sam ja zbog toga bio duboko povrijeđen', zaključio je glumac.

Prethodni članci:

arti-201109270337006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo