FOTO: / Počela nova, sjajna filmska sezona Kina Europa! Navalite!

12.9.2013.
12:37
VOYO logo

Filmovi su prikazani najsuvremenijom digitalnom projekcijskom opremom i to zahvaljujući Nacionalnom programu digitalizacije nezavisnih kinodvorana koji se realizirao u cijeloj Hrvatskoj.

Ususret novoj digitalnoj eri i 11. ZFF-u

Ukupno je digitalizirano 28 nezavisnih dvorana, a digitalizaciju kina Europa omogućio je Hrvatski audiovizualni centar uz potporu Ministarstva kulture, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport i programa Media Europske Unije. Brojni gosti koji su u četvrtak navečer bili na otvorenju nove sezone u Kinu Europa prisjetili su se prošlogodišnjeg ZFF-a kroz sjajne filmove koji su ujedno i poslužili i kao uvertira za nadolazeće festivalsko izdanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/kGZ1ysL8rAc Svi u našoj obitelji prošlogodišnji je pobjednik ZFF-a i prema Indiewireu remek-djelo crne komedije i neizvjesnosti. Film je režirao Radu Jude koji je svojim prvijencem Najsretnija djevojka na svijetu već postao miljenik domaće publike. Matteo Garrone, redatelj iznimno hvaljene Gomore, donosi film Reality kojim oživljava talijansku komediju i donosi priču o napuljskom prodavaču ribe koji želi osigurati ulazak u talijansku verziju Big Brothera. The Guardian ga je nazvao potpuno neodoljivim, istovremeno tragičnim i vrlo smiješnim. Posljednji Elvis donosi priču o muškarcu koji živi pretvarajući se da je reinkarnacija Elvisa Presleyja. Prepun izvedbi Elvisovih pjesama, film opisuju kao uvjerljivu, dopadljivu i dosljedno angažiranu fantaziju' (The Variety). Redatelj Armando Bo pisao je scenarij za 'Biutiful'Alejandra Gonzálea Iñárritua.

//www.youtube.com/embed/WXM6lmDJG8E

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjetitelji su pogledali i dokumentarac o suđenju koje je uzburkalo svjetsku javnost, Pussy Riot – punk molitva, koji u detalje pripovijeda nevjerojatnu priču o tri mlade umjetnice i feministice koje su zbog izvedbe 40 sekundi duge 'punk-molitve' u ruskoj katedrali osuđene na čak 7 godina zatvora u Sibiru, a njihov je slučaj promijenio pogled na rusku stvarnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo