VIDEO: / Horor na obali Drave

21.7.2011.
17:55
VOYO logo

San snova II. 8-minutni je psiho-triler sniman na osječkoj trim-stazi koji se bavi dvojcem pomračenog uma i trkačem koji postaje njihovom žrtvom

Iako u njemu nema kapi krvi, ledi krv u žilama. Pogotovo će se naježiti rekreativci na lijevoj obali Drave. Premijeru je doživio San snova II., kratkometražni film kojeg potpisuje mladi osječki filmaš Igor Sambolec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanader kao light-motiv

8-minutni psiho-triler zapravo je nastavak Sambolecova prvog kratkog filma San snova I, nastao u suradnji s Borisom Tadijanovićem, Domagojem Mrkonjićem i Matkom Uršanićem.

'Neki kažu i horor film, ali bez krvi pa će slijediti San snova III', smije se Igor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, dok mu je u prvom dijelu Sna snova light-motiv bilo uhićenje bivšeg premijera Ive Sanader, drugi se dio, sniman na osječkoj trim-stazi na lijevoj obali Drave, bavi dvojcem pomračenog uma i trkačem koji postaje njihovom žrtvom. Drugi je dio, ujedno, njegov prvi malo ozbiljniji nezavisni filmski projekt.

'Možda sam drugi dio trebao “pustiti” u ponedjeljak kad je Sanader izručen?', kroz smijeh se pita Igor, ali odmah odbacuje tu pomisao jer mu političari, sami po sebi, nisu zanimljiv materijal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SAN SNOVA 2 from Igor Sambolec on Vimeo.

Svakodnevica je puno bolji izvor inspiracije.

Tako mu sad slijedi snimanje novog kratkometražnog filma Pljuga. Za razliku od Sna snova, u njemu će biti dijaloga među glumcima. No kao i svi mu do sada, naglašava, bit će to No Budget film jer tu nema zarade već samo gušta!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Film ima hrvatski socijalno- politički koncept. Čovjek je nezaposlen i zbog želje za cigaretom primoran opljačkati trgovinu. Vidiš, mogli bi i njega nazvati hororcem', dodaje Igor, koji je svoje filmove plasirao na stranicu vimeo.com. Ondje su ga zapazili Amerikanci koji inače prilično ulažu u kratkometražne filmove.

Odjeknuo u Americi

'Treći dan nakon što sam San snova stavio na internet javili su mi se organizatori festivala u državi Maine. Prošao je i selekciju za L.A. film festival. Kod nas nije tako odjeknuo', skromno je rekao Igor koji Pljugu planira sljedeće godine prijaviti za Motovun film festival. Na ovogodišnji je, zakasnio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Entuzijast i zaljubljenik u Osijek te vlasnik Gerila Film Produkcije, u planu ima i organiziranje osječkog filmskog festivala jer, kaže, grad ima velik broj sjajnih mladih filmaša.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo