FOTO: / Svjetski majstor fotografije izlaže u Zagrebu

4.2.2013.
15:41
VOYO logo

Svojim radom i umjetničkim djelom János Eifert nametnuo se je kao značajna figura ne samo mađarske, već i svjetske fotografije.

Na ovoj zagrebačkoj izložbi znakovitog naziva Ars Poetica izložio je 37 fotografija velikog i manjeg formata u formi pojedinačnih fotografija, triptiha, fotomontaža i kolaža nastalih u posljednjih desetak godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Eifertovom bogatom, raznovrsnom i složenom fotografskom opusu, primjetno je više raznovrsnih motiva, žanrova, koncepata i pristupa, od konvencionalnih do avangardnih.Na ovoj izložbi su mu najizraženije i najimpresivnije fotografije plesa i akt fotografije. Riječ je zapravo o introspekciji u kojoj prepoznamo njegovu tradicionalnu tehniku i likovni pristup produbljeni sa nekim novim suvremenim rješenjima.

"Za mnoge je akt prikazivanje lijepih golih djevojaka, akt je međutim mnogo više od toga. Od grčkog i rimskog kiparstva na ovamo, jasno je da akt nije samo žena, nego i muškarac, žena, dijete, mlado i staro. Kroz akt umjetnik izražava njihovu bol, ljubav, patnju, čežnju, pa čak i tako apstraktne stvari kao što su rođenje ili smrt. Umjetnik stvara svoj sistem simbola i vreijdnosti koji kroz akt –ali i ostale fotografije predočava konzumentima svojih djela", kaže umjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovoj Eifertovoj izložbi, svaka njegova fotografija prikazuje ga kao vrhunskog i posebnog autora, koji fotografski proces potpuno nadzire, bilo da je riječ o fotografiranju ili obradi, nalazeći za svaki motiv poseban i adekvatan način fotografskog izričaja. Do sada je imao 190 samostalnih izložbi, sudjelovao je na 700 skupnih i žiriranih izložbi fotografije. Primio je 170 nagrada i pohvala

Izložbu možete pogledati svakog radnog dana do 11. veljače!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo