Godinu dana seksat će se s drugim svaki dan

18.8.2014.
15:52
VOYO logo

Kako piše The Huffington Post, Badasyan (26) je gay muškarac koji se ponekad osjeća usamljeno, te se uvjerio da ga seksualne veze dogovorene preko internet stranica za pronalazak partnera zapravo ne ispunjavaju. U današnjoj kulturi lakog dolaženja do potencijalnih partnera zanima ga suvremeni fenomen intenzivne društvene umreženosti u kojoj se pojedinci svejedno osjećaju samima i jadnima.

Osjećaj usamljenosti

Inspiraciju za svoj kontroverzni performans "Save the Date" Badasyan, koji živi u Berlinu, dobio je od francuskog antropologa i filozofa Marca Augea, čija antropološka teorija supermoderniteta govori o suvremenoj kulturi obilježenoj tzv. "nemjestima" lišenima povijesne, odnosne ili identitetske odrednice, koja ne služe gradnji identifikacije osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemjesta su supermarketi, shopping centri, zračne luke i druga većinom anonimna mjesta na kojima ljudi gube osjećaj identiteta i koja ne stvaraju osjećaj pripadanja", pojasnio je umjetnik. "Na tim mjestima ne morate ni sa kime razgovarati niti osjećati pripadnost. To stvara osjećaj usamljenosti", dodao je.

Upravo na tim "nemjestima" Badasyan će se sastajati sa svojim nepoznatim budućim (muškim) partnerima, a spojeve će dogovarati preko raznih aplikacija i internet stranica. Umjetnik će istraživati što se događa u spoju anonimnog seksa i anonimnih mjesta. "U konačnici ću i sam postati 'nemjesto'", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prihvaća mogućnost da neće uspjeti

Iako prihvaća mogućnost da možda neće uspjeti ispuniti ciljanu brojku od jednog novog seksualnog partnera dnevno, odlučan je dati sve od sebe, a svojim potencijalnim ljubavnicima neće otkriti kako je riječ o umjetničkom eksperimentu. "Mislim da im se tako nešto ne bi svidjelo jer to je, zapravo, baš ružno", kazao je.

Umjetnik si je već našao sponzora za kondome a nada se i da će od svakog partnera u projektu dobiti neku sitnicu za sjećanje kako bi kroz zbirku tih 365 predmeta "sva 'nemjesta' pretočio u jedno mjesto".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo