Proslavite kinesku Novu godinu uz vrhunske umjetnike

Kineska Nova godina ili Blagdan proljeća, najvažniji je i najsvečaniji blagdan u Kini, a simbolizira početak Nove godine po kineskom lunarnom kalendaru i dolazak proljeća. Počinje 18.

30.1.2015.
20:03
VOYO logo

Kineska Nova godina ne počinje 1. siječnja po gregorijanskom kalendaru kao u većini zapadnih zemalja, već obično pada u siječnju ili veljači, svake godine na drugi dan. Ovogodišnji Blagdan proljeća počinje 18. veljače te će u Hrvatskoj biti obilježen posebnim programom proslave.

Kinesko veleposlanstvo organizira poseban program u Zagrebu, Rijeci i Poreču

Za proslavu ovogodišnjeg Blagdana proljeća, Kinesko veleposlanstvo će u Zagrebu, Rijeci i Poreču organizirati posebni akrobatski, operni i plesno-scenski nastup pod nazivom 'Sretna kineska Nova godina', u izvedbi Akrobatske trupe Dalian iz Kine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upoznajte se sa djelom kineske tradicionalne kulture

Kinesko veleposlanstvo poziva građane Hrvatske na novogodišnju predstavu, kako bi hrvatski prijatelji imali priliku osjetiti atmosferu kineske Nove godine i upoznati se s barem djelom kineske tradicionalne kulture.

Vrhunski umjetnici oduševit će vas svojim nastupom

Akrobatska trupa Dalian iz Kine, osnovana 1951. godine u gradu Dalianu, a s kojim je grad Rijeka 'pobratimljen', jedna je od najboljih akrobatskih trupa iz Kine koja uživa međunarodni ugled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin je ravnatelj, Qi Chunsheng, ugledni umjetnik i potpredsjednik Kineskog akrobatskog udruženja, nacionalne organizacije u Kini koja okuplja akrobatska udruženja na vrhunskoj razini. Trupa je članica Kineskog akrobatskog udruženja, a broji tristo vrhunskih akrobatskih umjetnika koji su svojim brojnim nastupima oduševili u više od 60 zemalja i regija diljem svijeta, osvojivši preko 200 domaćih i međunarodnih nagrada. U koordinaciji Kineske federacije književnih i umjetničkih Krugova (CFLAC), ugledne kineske nevladine organizacije osnovane 1949. koja okuplja niz najznačajnijih kineskih udruženja s područja svih umjetničkih rodova, posebice udruženja pisaca i umjetnika, uključujući Kinesko akrobatsko udruženje, ostvaren je put Akrobatske trupe Dalian u Hrvatsku te je osigurana visoka kvaliteta predstave.

Besplatne ulaznice za sve građane

U Zagrebu će se predstava održati u subotu, 7. veljače u 18 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. U Rijeci će biti održana u ponedjeljak, 9. veljače u 19,30 u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca, a u Poreču će umjetnici nastupiti u srijedu, 11. veljače u 19 u SRC-u Veli Jože

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani mogu dobiti besplatne ulaznice na blagajnama Lisinskoga u Zagrebu i HNK-Zajca u Rijeci, dok je za ulaznice u Poreču potrebno kontaktirati Gradski ured. Bez obzira odakle su, svi građani imaju priliku uživati u ugodnoj večeri uz ovaj poseban program proslave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo