Ostojic: MUP nije zabranio izvodenje predstave 'Elementarne cestice' u Dubrovniku

16.5.2015.
18:22
VOYO logo

“Javnost je krivo informirana jer nije istina da je Ministarstvo unutarnjih poslova bilo sto zabranilo. Svatko onaj tko govori da netko nesto zabranjuje mora znati da ni ministar unutarnjih poslova, a vjerojatno niti jedan drugi ne moze tako nesto zabraniti”, izjavio je Ostojic u Splitu, gdje je danas nazocio Izvjestajno-tematskoj konvenciji splitsko-dalmatinske organizacije SDP-a.

Objasnio je kako je na upit ravnateljice Dubrovackih ljetnjih igara Ivane Medo Bogdanovic glede sigurnosnog rizika za predstavu “Elementarne cestice” MUP odgovorio da bi “takva predstava bila sigurnosni rizik”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To znaci ukoliko bi se oni odlucili za stavljanje te predstave na program, a to je njihovo pravo, onda mi moramo poduzeti posebne sigurnosne radnje da eventualno sprijecimo nekakav dogadaj koji bi uz to isao”, rekao je Ostojic.

Smatra kako ravnateljica Dubrovackih ljetnjih igara ne bi pitala u vezi sa sigurnosnim rizikom za ovu predstavu “da nije imala razloga”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit nakon cega je zakljuceno da postoji sigurnosni rizik za izvodenje predstave “Elementarne cestice” na Dubrovackim ljetnim igrama”, ministar Ostojic je kazao kako je to “procjena koja je napravljena u strucnoj sluzbi”.

Predstava skinuta zbog utvrdenog sigurnosnog rizika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica Dubrovackih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanovic potvrdila je u srijedu Hini da je predstava „Elementarne cestice“ po djelu Michela Houellebecqa skinuta s programa ovogodisnjih Dubrovackih ljetnih igara zbog utvrdenog sigurnosnog rizika. Procjena je napravljena na zahtjev Zupanije dubrovacko-neretvanske.

I Ministarstvo kulture u srijedu se ocitovalo kratkim priopcenjem u kojem je navelo da ''u ovom slucaju ne mogu zanemariti sigurnosnu procjenu''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministarstvo kulture RH zaprimilo je odgovor MUP-a RH na dopis Ivane Medo Bogdanovic, ravnateljice Dubrovackih ljetnih igara, vezano uz upit Dubrovacko-neretvanske zupanije o sigurnosnim aspektima izvodenja predstave prema djelu Michela Houellebecqa 'Elementarne cestice' na ovogodisnjem Festivalu.

U spomenutom odgovoru MUP obavjestava vodstvo Dubrovackih ljetnih igara kako je izvrsenom procjenom utvrdeno da bi izvodenje navedene predstave predstavljalo sigurnosni rizik. Iako je u svom radu Ministarstvo kulture uvijek vodeno nacelima postivanja umjetnickih sloboda, u ovom slucaju ne moze zanemariti sigurnosnu procjenu resornog ministarstva. Vodstvo Dubrovackih ljetnih igara autonomno ce odluciti o eventualnoj promjeni premijernog naslova", priopcili su u srijedu iz Ministarstva kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo