Ni cetvrt stoljeca nakon pocetka rada, nisu dobili prostor od grada

Montazstroj vec 25 godina uspjesno egzistira na domacoj i medunarodnoj kulturnoj sceni, a u nedostatku vlastitog prostora privremeno ce okupirati KIC.

15.12.2014.
14:36
VOYO logo

Umjetnicki kolektiv Montazstroj je na konferenciji za medije odrzanoj 15. prosinca 2014. godine najavio bogat program obiljezavanja 25 godina svoga postojanja. Program su predstavili Paola Orlic zaduzena za odnose s javnoscu, Natasa Mihoci u funkciji koordinatora Montazstroja te Borut Separovic, njegov osnivac i voditelj.

Buduci da niti nakon cetvrt stoljeca ustrajnog djelovanja Montazstroj nema vlastiti prostor za rad kao niti sigurnost opstanka, povodom svog rodendana privremeno ce zauzeti prostor Kulturno informativnog centra KIC te ga ispuniti besplatnim programima objedinjenim pod nazivom „5 dana za 25 godina“. Umjesto retrospektivnog pregleda brojnih umjetnickih dostignuca ovog kolektiva u proslosti, program ce biti usmjeren na njegovu buducnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traze novog producenta

Borut Separovic naglasio je kako je Montazstroju prijeko potreban prostor za rad, mjesto za susret s gradanima, sadasnjim i svim buducim suradnicima medu kojima se nalaze i s clanovi obespravljenih skupina koje Montazstroj okuplja u svojim projektima. Istaknuo je da u gradu Zagrebu zasigurno takav prostor postoji.

„Nakon 25 godina permanentnog angaziranog djelovanja i upiranja prstom u goruce drustvene probleme, smatramo da Montazstroj prostor za jednu takvu radnu platformu itekako zasluzuje“ rekao je Separovic i dodao: "Kada postojis 25 godina i ne odustanes do tada, onda te vise ne zanima ono sto je bilo iza tebe, nego ono sto tek dolazi. U rodendanskom programu necemo inzistirati na retrospektivi Montazstrojevog opusa, nego cemo se, naprotiv, fokusirati na buduce projekte".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu programa "5 dana za 25 godina" clanovi Montazstroja ce u KIC-u otvoriti svoj privremeni ured ciji ce jedini eksponat biti opsezna dokumentacija kojom Montazstroj vec dvije godine pokusava od Grada Zagreba dobiti prostor za vlastiti rad.

Nimalo obeshrabreni Montazstroj je povodom svog 25. rodendana objavio natjecaj za radno mjesto producenta, a prijavljeni kandidati bit ce pozvani na razgovor upravo u privremeni ured. Montazstrojev ured bit ce otvoren od 18. do 21. prosinca 2014. godine od 10 do 15 sati a u njega su pozvani i svi zainteresirani gradani koji se zele poblize upoznati s radom ovog umjetnickog kolektiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo