Montažstroj nudi priliku ambicioznim mladim ljudima

Tko danas u Hrvatskoj uopće može razmišljati o budućnosti? Danas smo trenirani ideologijom da se svatko mora brinuti sam i isključivo za sebe, a tko nije uspio sam si je kriv.

14.11.2012.
12:38
VOYO logo

U projektu Budućnost je sada Montažstroj poziva osobe koje mogu i moraju preuzeti odgovornost za društvo u kojem živimo, a koje se pred nama svakim danom sve više raspada.

Projekt Budućnost je sada provjerit će mogu li ti ljudi pridonijeti ovom društvu svojim idejama ili su i oni, kao i obespravljeni slojevi naše zajednice, potonuli u beznađe i našli se pred zidom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na projekt se do sada prijavilo 20-ak osoba koje bi svojim idejama i znanjima željele pridonijeti kreiranju prvog umjetničkog udžbenika – ne povijesti – nego hrvatske budućnosti.

Montažstroj je poziv uputio u prvom redu zaposlenim osobama do 35 godina starosti koje rade u sektorima financijskog ili marketinškog menadžmenta te kreativnih industrija. Žele okupiti ljude koji su ambiciozni i relativno egzistencijalno zbrinuti, za razliku od prijašnjih protagonista Montažstrojevih projekata koji su bili obespravljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Think tank za budućnost

U projektu Budućnost je sada Montažstroj želi te ljude okupiti u think tank za budućnost, koji će objeručke prihvatiti izazov i ponuditi javnosti scenarij budućnosti na temelju svojih stručnih znanja, ali i umjetničkih vizija.

Montažstroj želi pronaći osobe koje mogu biti opinion makeri i koje će prezentirati scenarij nešto drugačiji od onih koje susrećemo u mainstream medijima. Ne zanimaju ih scenariji katastrofe, jer smatraju da unatoč svim problemima s kojima se suočava naše društvo, ali i svijet na globalnoj razini, moramo misliti o budućnosti i boriti se za bolje društvo kako naraštajima koji dolaze ne bismo prepustili svijet u ruševinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scenska izvedba hrvatske budućnosti

Projekt će započeti okupljanjem svih zainteresiranih od 19. do 23. studenoga u Hrvatskoj gospodarskoj komori, a nastavit će se višemjesečnim druženjima i sastancima, unutar kojih će Montažstroj s mladim stručnjacima kreirati scenarije hrvatske budućnosti, da bi ih onda, u konačnici, predstavili u scenskoj izvedbi.

U projektu Budućnost je sada Montažstroj zanima interdisciplinarna suradnja između umjetničke djelatnosti te biznis i ekonomskih sektora. Za razliku od ekonomskih i business intelligence analiza, umjetnost daje mogućnost da zamislimo nešto što na prvi pogled nije moguće, da si postavimo nemoguće izazove. Prvi korak da se oni ostvare i da ih savladamo jest da ih počnemo zamišljati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šaljite svoje biografije

Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 19. studenoga 2012. godine na info@montazstroj.hr slanjem svojih kontaktnih i biografskih podataka te svoje fotografije. S obzirom da se preko društvenih mreža javilo dosta osoba koje ne pripadaju opisanoj populaciji, Montažstroj je i njima omogućio sudjelovanje ukoliko uz prijavu dostave i svoj pisani kratki scenarij budućnosti.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo