Josip Jelenc predstavio knjigu o svojoj teškoj prometnoj nesreći

Mladi autor Josip Jelenc predstavio je knjigu Enfant Terrible u kojoj opisuje tešku prometnu nesreću koja se dogodila prije točno osam godina.

29.7.2014.
13:52
VOYO logo

Josip Jelenc predstavio je knjigu na osmu obljetnicu nesreće koja mu je zauvijek promijenila život. Nakon tri tjedna kome, agonije njegovih najbližih i odbijanja liječnika da se uopće pozabave njegovim slučajem, opisanim kao beznadnim, uspio je ono u što nitko nije vjerovao. Oporavak je bio dugačak i težak, ali uspješan.

No, ono što je najviše ostavilo traga na Josipu je činjenica da zaista nikada nije uspio pronaći liječnike iz austrijske hitne pomoći koji su mu spasili život. Tražio ih je prema podacima koje su ostavili u ogulinskoj bolnici, ali ispostavilo se da oni – ne postoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U knjizi autor iskreno i iznimno osobno opisuje i brojne druge događaje koji su se potom u njegovom životu nizali, a neke je poput pravog enfant terriblea i sam izazvao, poigravajući se sa sudbinom i istražujući svoje granice, ali i granice ljudi oko sebe.

Od odlaska s televizije na kojoj je do tad radio, turbulentne ljubavne veze sa srednjoškolskom ljubavi zbog koje se u tom trenutku našao na autocesti, grotesknih poslova koje je radio, poput prodaje usisavača koji koštaju 25 tisuća kuna, zaposlenja na mjestu direktora marketinga, iako pojma nije imao što mu je u opisu posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog jedne od tadašnjih djevojaka našao se oči u oči s opasnim španjolskim prevarantima, sudjelovao u brojnim poslovnim pothvatima, koje nikad nije dovršio i na kraju je svoje doživljaje pretočio u knjigu memoara, iako ima samo 30 godina.

"Tako ti je to u životu. Stvari će se naprosto dogoditi. Zato mi je najbolje da budem ja. To najbolje znam. Obećavam ti, ponosan sam na svaki dan stravične borbe koju sam preživio. I ništa ne bih mijenjao. Knjigu sam napisao uvjeren da je život nešto prekrasno", kazao je Jelenc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo