VIDEO: / 'Kokoska' osvojila europskog Oscara

Njemacko-hrvatska koprodukcija Kokoska redateljice Une Gunjak, osvojila je Europsku filmsku nagradu za najbolji kratkometrazni film!

13.12.2014.
20:13
VOYO logo

Radnja Kokoske odvija se 1993. u okupiranom Sarajevu, a govori o sestogodisnjoj djevojcici Selmi kojoj otac kao rodendanski poklon salje kokos. Film je u potpunosti snimljen u Zagrebu, u hrvatskoj organizaciji. Reziju i scenarij filma potpisuje Una Gunjak, direktor fotografije je Matthias Pilz, montazerka je Anja Siemens, a skladatelj je Bernd Schurer. Producentica je Jelena Goldbach iz njemacke producentske kuce Zak Film Productions, a hrvatski koproducent je Sinisa Juricic iz Nukleus filma. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i grada Zagreba.

Kokoska je dosad osvojila vise od 20 festivalskih nagrada, a uvrstena je u medunarodnu konkurenciju kratkometraznih filmova prestiznog Sundance Film Festivala, jedne od najznacajnijih smotri nezavisnog filma u SAD-u koju je 1984. godine osnovao Robert Redford.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/oiyif1azlgg

Una Gunjak je 2008. diplomirala filmske studije pri Sveucilistu u Torinu, a 2010. magistrirala je montazu na prestiznoj National Film and Television School u Londonu gdje trenutno zivi i radi kao montazerka i redateljica igranih i dokumentarnih filmova te reklama. Kokoska joj je prvi profesionalni autorski projekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska publika moze ovaj film pogledati na Maratonu kratkometraznih filmova koji se odrzava u 29 kina diljem Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo