Dokukino se vraća ljepše, novije i udobnije nego ikad

Novu sezonu "Dokukina", čiji je repertoar posvećen dokumentarcima, otvorit će 4. listopada film "Narko kultura" Shaula Schwartza, a uoči službenog početka programa, 27.

24.9.2014.
15:00
VOYO logo

U novoj sezoni kino se smjestilo u Kulturno-informativnom centru (KIC).

"Nakon godinu dana izbivanja iz KIC-a, kino se vraća ljepše, novije i udobnije nego ikad, te spremno za publiku željnu filmske stvarnosti", najavljuju iz Dokukina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokumentarci će se prikazivati četiri puta tjedno – četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom. Projekcije će se tijekom tjedna održavati u manjoj dvorani na prvom katu, a vikendom u preuređenoj kino-dvorani na katu iznad.

O jednoj od najprovokativnijih i najutjecajnijih političkih i literarnih ikona

"O Susan Sontag" je film o jednoj od najprovokativnijih i najutjecajnijih političkih i literarnih ikona 20. stoljeća, a Dokukino ga prikazuje u suradnji s međunarodnim festivalom fotografije Organ Vida. Ta intimna dokumentarna priča balansira između privatnog i profesionalnog svijeta, prikazujući važne trenutke njezina života, i ključne događaje, ranu zaljubljenost u knjige, preko prvo iskustvo u gay baru, prvi brak, posljednjeg ljubavnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film "Narko kultura", koji je premijeru imao na Berlinskom filmskom festivalu, a prikazan je i na Sundanceu, bavi se kultom kriminalaca u Meksiku i SAD-u. Važno mjesto u filmu zauzima glazbeni podžanr, narcocorrido, spoj tradicionalne meksičke glazbe i glorifikacije ubojstava, smrti, oružja i narko-kulture, a glavne zvijezde pjesama su beskrupulozni kriminalci.

Brutalnu sredinu u kojoj je život bezvrijedan Shwarz prikazuje iz perspektive dvoje protagonista koji predstavljaju dvije krajnosti narko-svijeta, ambicioznog pjevača narcorridosa, Edgara Quintera, i policajca Richarda Sotoa koji svakoga dana pokušava preživjeti na opasnim ulicama Juareza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo