Gayatri Chakravorty Spivak na Subversive Festivalu

Gayatri Chakravorty Spivak indijska je književna kritičarka, teoretičarka i sveučilišna profesorica na Sveučilištu Columbia. Proslavila se studijom 'Mogu li podčinjeni govoriti?

3.5.2012.
15:30
VOYO logo

U četvrtak navečer u 20 sati u kinu Tuškanac bit održano predavanje "'Subverzija u iščitavanju vizualnog" Gayatri Chakravorty Spivak. Organizatori Subversive Film Festivala najavljuju temu predavanja kao "odnos između etike drugotnosti i politike identiteta – u odnosu na pitanja nacionalizma, posebice u kontekstu nedavnih događaja u sjevernoj Africi i zapadnoj Aziji."

Gayatri Chakravorty Spivak indijska je književna kritičarka, teoretičarka i sveučilišna profesorica na Sveučilištu Columbia. Proslavila se studijom "Mogu li podčinjeni govoriti?" i prijevodom knjige "O gramatologiji" Jacquesa Derridea. Gostujuća je članica nastavničkog osoblja Centra za istraživanje društvenih znanosti u Kalkuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra u 19 sati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Gayatri Chakravorty Spivak predstavit će svoju knjigu "Nacionalizam i imaginacija i drugi eseji", u kojoj se bavi problemima književne, postkolonijalne i feminističke teorije.

U knjizi se nalaze eseji "Nacionalizam i imaginacija", "Novo promišljanje komparativizma" te već spomenuti slavni esej "Mogu li podčinjeni govoriti?".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo