FOTO: / Zaboravljene diskete vraćene u život

Londonski umjetnik Nick Gentry došao je na orginalnu ideju kako da 'oživi' davno zaboravljene diskete bez kojih je život u devedesetima bio nezamisliv.

12.2.2010.
13:12
VOYO logo

Prethodnik današnjih CD-ova i USB stickova zbog svoje je nepraktičnosti odnosno male mogućnosti pohranjivanja podataka uskoro bio zamijenjen, i danas je možemo reći, potpuno zaboravljen.

Nick Gentry dojsetio se orginalnog načina kako da ih ponovo ubaci u ''igru''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tak londonski umjetnik polazi od ideje kako je nekadašnje pohranjivanje fotografija i informacija na kazete, diskete i slične objekte zamijenio Internet te ostali digitalni mediji koji su rezultirali potpunom revolucijom u našim životima. Upravo zbog toga razloga više nitko do nas ne čuva fotografije i ostale uspomene u ladicama i na policama, već se sve nalazi u digitalnom svijetu i preko njega ide drugima.

Nick pokušava svojim načinom slikanja usporiti taj proces tehnološkog napretka te stvarima koje se tako lako i brzo odbacuju u današnjem društvu, dati novu šansu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj disketa koji koristi varira od slike do slike, od šest za male slike do čak 100 za velike.

Iako je pozvao ljude na donaciju disketa putem svoje web stranice, uglavnom ih kupuje jer su jeftine s obzirom da ih svi smatraju smećem ili nepotrebnim otpadom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo