EXIT / otvaraju Pet Shop Boysi

Festival će spektakularno otvoriti Pet Shop Boysi na pozornici koju je dizajnirala Es Devlin, umjetnica koja je dizajnirala ceremoniju zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu.

10.7.2014.
15:08
VOYO logo

Večeras na Petrovaradinskoj tvrđavi počinje novosadski EXIT, jedan od najvećih glazbenih festivala u Europi, tijekom kojega će nastupiti brojne svjetske glazbene zvijezde, kao što su Pet Shop Boys, Damon Albarn, Skrillex, Suede, Hurts, Gloria Gaynor, Asian Dub Foundation i The Afghan Wigs, a među njima i poznati hrvatski izvođači 2Cellos i Rundek Cargo Trio.

Ovogodišnji EXIT održava se na dva mjesta - u Novome Sadu od 10. do 13. srpnja, i Budvi u Crnoj Gori od 15. do 17. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularno otvaranje

Direktor EXIT-a Dušan Kovačević najavio je spektakularno otvaranje festivala, koje potpisuje kreatorica i dizajnerica Es Devlin, zadužena za dizajn ceremonije zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, a u glavnoj ulozi na najvećoj festivalskoj pozornici bit će Pet Shop Boysi.

Trenutno najveći interes vlada za programom koji će biti održan u petak, 11. srpnja, kada na glavnoj bini nastupaju Rudimental, koji su proglašeni najboljim novim britanskim izvođačem, i Gloria Gaynor, "vlasnica" vjerojatno najvećeg disco hita "I Will Survive".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim glavne pozornice, posjetitelje će sigurno masovno privući i Dance Arena, gdje nastupaju vedete elektronske glazbe Disclosure, Afrojack i Carl Cox, a za ljubitelje žešćeg zvuka tu je Explosive Stage, na kojem će "prašiti" punk bendovi poput Madball i 7 Seconds, te metalci Arkona i Sabaton.

Na Huawei Fusion Stageu naći će pak mjesto brojne grupe iz regije, kao što su Disciplin A Kitschme i S.A.R.S. iz Beograda, Atheist Rap iz Novog Sada i sarajevska Bombaj Štampa, a iz Hrvatske Pips, Chips & Videoclips i Punčke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sea Dance festival

Govoreći o programu na Sea Dance festivalu, koji će se odmah nakon EXIT-a u Novom Sadu održati na plaži Jaz u Budvi, Kovačević je najavio da će na njemu također nastupiti velike zvijezde - Example, Jamiraquai i Underworld, te mnogi drugi renomirani izvođači.

Direktor EXIT-a na ovogodišnjem izdanju tog festivala očekuje dvostruko više gostiju iz inozemstva nego lani, čime će opravdati titulu najboljeg velikog glazbenog festivala u Europi, koju je dobio početkom godine na dodjeli European Festival Awards.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine je glazbeni festival na Petrovaradinskoj tvrđavi posjetilo oko 200.000 gostiju iz zemlje i inozemstva.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo